8.12.16

En sevdiğim 14 J-pop Şarkısı


keep calm and listen jpop ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhabalar.

Son yazımda ponçik arkadaşım Deeptone benden bir j-pop ve k-pop en sevdiğim şarkılar yazısı hazırlamamı istedi.Ben de hemen yapayım dedim.İlk olarak 14 en sevdiğim j-pop şarkısını derledim,bu yazıdan sonra da 12 en sevdiğim k-pop şarkısını yazacağım.

Fudanjuku'yu ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz,evet,listede Fudanjuku'nun birden fazla şarkısı var.Aslında hepsini listeye koymak isterdim ama o zaman çok uzun olurdu.Ayrıca listede bir tane de olsa j-rock(japonca rock) ve j-metal(japonca metal) de var.Yani sadece pop değil.

Ve daha önce de dediğim gibi,hem j-pop'u hem k-pop'u seviyorum ama j-pop benim için her zaman k-pop'tan üstündür.



14.Momoiro Clover Z - Golden History

momoiro clover z golden history ile ilgili görsel sonucu

Bir süre önce Momoiro Clover Z hakkında bir yazı yazmıştım.Grubun eylül ayında çıkan yeni single'ını çok beğeniyorum.Gerçekten tatlı mı tatlı,pozitif bir şarkı.Özellikle tam yazda dinlemelik şeker gibi bir şarkı.

13.One Ok Rock - The Way Back

one ok rock the way back ile ilgili görsel sonucu

En sevdiğim ve ilk dinlediğim One Ok Rock şarkısıdır aynı zamanda.Aslında j-rock(japonca rock) olsa da,j-pop listesinde olması gerektiğini düşünüyorum.Gerçekten bağımlılık yapan bir şarkı.Ben çok beğenerek dinliyorum ve bence kesinlikle yeni çıkan Taking Off'dan daha güzel.

12.ShuuKaRen - Universe

shuukaren universe ile ilgili görsel sonucu

ShuuKaRen'den de önceki yazılarımda bahsetmiştim.Bu ilk single çalışmaları ve Fuji kız kardeşler gerçekten harika bir şey yapmışlar.Hatta bir ara evde 'Everybody let's,everybody let's,everbody let's fly!İnto limitless sky!' diye nakaratını tekrarlayarak gezdiğim bile olmuştur.

11.SOLİDEMO - ギミギミLOVE (Gimmi Gimmi Love)

solidemo ギミギミLOVE ile ilgili görsel sonucu

Çok sevdiğim erkek müzik gruplarından biri olan SOLİDEMO'nun bu şarkısı gerçekten enerji veriyor bana.Böyle dinledikçe dinlemek istiyorum sanki.Özellikle narakatı akılda kalıyor,ben çok seviyorum.

10.Babymetal - Megitsune

Babymetal megitsune ile ilgili görsel sonucu

Bu da bir j-metal(japonca metal) şarkısı.Babymetal da sevdiğim bir müzik grubu,ayrıca önleri baya açık bence,çünkü kawaii metal'i en iyi yansıtan müzik grubu.Megitsune ise Gimme Chocolate'den sonra en sevdiğim.

9.AXELL - Lucky Holiday

axell lucky holiday ile ilgili görsel sonucu


Fudanjuku ve The Hoopers'ın kardeş grubu AXELL'in tatlılıktan ölen şarkısı.Ayrıca şarkıda bolca kedi faktörü var,Cecil,Shion ve Lee 'nya nya' diyip duruyor,o yüzden insan böyle dans etmeden duramıyor.Ya da ben dans etmeden duramıyorum.Çok tatlış bir şarkı yaa.

8.The Hoopers - Jonetsu wa Kareha no Youni

the hoopers jonetsu kareha no youni ile ilgili görsel sonucu

En sevdiğim ikinci dansou müzik grubu olan The Hoopers'ın tartışmasız en sevdiğim şarkısı olur kendisi.Çok seviyorum yaa,böyle atmosfer,müzik falan çok güzel.Şarkı başladığı anda dans etmeye başlıyorum.Ayrıca sonbahar temalı,böyle kızıl yapraklı harika bir şarkı.

7.Fudanjuku - Kaze İkki

fudanjuku kaze ikki ile ilgili görsel sonucu

Ve işte en sevdiklerim.7 ve 7den sonraki her şarkı Fudanjuku.
Kaze İkki,Yousuke'nin ayrılışından sonraki,o zamanki yeni üyeler Aiba Kensui ve Yukimura Ryoma'nın ilk single'ı.Aynı zamanda 1000 kere dinlesem sıkılmayacağım bir şarkı.Sözlerine özellikle bayılıyorum,böyle siyah ceketlerle de oldukça havalı oluyorlar.Ve şunu da söyleyeyim,ben Fudanjuku hayranı olduğumu evde 'Fudan-dan-dan Fudanjuku!' diye bağıra bağıra gezince anladım.

6.Fudanjuku - Shunkan Tourai Future

fudanjuku shunkan tourai future ile ilgili görsel sonucu

Fudanjuku'dan favorim Light'ın ilk single'ı,klibi çok havalı olan Fudanjuku şarkısı ve Light'ın dans solosuna bayıldığım şarkıdır.Light'ın başlardaki sözleri çok havalı,üyelerin kostümleri çok havalı,dans kareografisi çok havalı...Bayılıyorum bu şarkıya!

5.Fudanjuku - Ame Tokidoki Hare Nochi Niji 

fudanjuku ame tokidoki hare nochi niji ile ilgili görsel sonucu

Ame Tokidoki Hare Nochi Niji,Fudanjuku'nun 'hayallerinden asla vazgeçme' temalı şarkısıdır,aynı zamanda sekiz bir birinden tatlı üyenin bir okulun bahçesinde beyaz takımları ile dans ettiği tatlı klipli şarkıdır.Sürekli dinliyorum bu aralar,klibi de çok güzel.En sevimli ve en samimi Fudanjuku şarkılarından bence.En sevdiklerimden!

4.Fudanjuku - Onaji Jidai Ni Umareta Wakamonotachi

fudanjuku onaji jidai ni umareta wakamonotachi ile ilgili görsel sonucu

fudanjuku onaji jidai ni umareta wakamonotachi ile ilgili görsel sonucu

Fudanjuku bu şarkısında o zamanın(2011) problemlerine ve o zamanki gençlere değinmiş.Şarkının adının anlamı 'bizimle aynı yılda doğan gençlere'dir.Aynı zamanda en eski grup lideri Yousuke'nin son single'dır.Dinlerken aynı zamanda söylemeye,dans etmeye bayıldığım şarkılardandır.Bende meydanlara çıkıp bağırma isteği uyandırıyor aynı zamanda bu şarkı.Favorilerimden!

3.Fudanjuku - Chijo No Buki

fudanjuku chijo no buki ile ilgili görsel sonucu
Ore No Sora single kapağı ve bahsettiğim weapon'lar 

Fudanjuku'nun en eski şarkılarından.Aynı zamanda destansı bir hikayesi var bu şarkının.Chijo no Buki,türkçe çevirisi ile Yedi Günlük Silah,2008-2009 yıllarında çıkmıştır ve Ore no Sora single'nın B baskısında ve ilk albüm Kizuna'da yer almıştır.Aynı zamanda en sevilen şarkılardandır.Konserlerde en çok söylenen şarkıdır.Şarkının hikayesinden biraz bahsetmem gerekiyor.


fudanjuku chijo no buki ile ilgili görsel sonucu
Bahsettiğim okul

Chijo no Buki,o zamanki yedi Fudanjuku üyesinin,dünyayı ve insanları korumak için kullandığı yedi silahından(çoğu hayranın bildiği gibi weapon) bahsediyor.Biraz fantastik,mistik,evet,ama Fudanjuku ilk başladığı zamanlarda anime ve manga kültürünü benimsemişti ve biraz fantastikti.Aslında Fudanjuku ilk başladığında sadece komik skeçler yapan ve sahnede Naoki Hanawa eşliğinde bunları gösteren bir komedi grubu idi.Ama zaman geçtikçe kendi şarkılarını çıkardılar ve müzik grubuna çevrildiler.Hatta bir okul binasında çektikleri DVD'leri oluyordu,sanırım her yıl çıkıyordu bunlardan.Burada okullu erkek çocukları gibi davranıyor ve kendi aralarında bir çok senaryoyu oynuyorlardı.Youtube'da bahsettiğim DVD'ler hakkında bir çok video bulabilirsiniz.


fudanjuku weapons ile ilgili görsel sonucu
Örnek olarak Kouki'nin weapon'ı


Dünyayı koruyan bu yedi erkek çocuğunun her birinin kendi silahları ve silahlarının isimleri vardır.Bu silahlar bir birinden farklı ve her yeni üye geldiğinde silahlar yenileniyor.Mesela,en eski versiyon Kojiro,Uramasa,Kyohei,Yousuke,Momotaro,Kanbei ve Renji'den ibaret ilk versiyon.Saydığım her üyenin kendilerine özgü silahları var ve şarkıda kendilerine özgü solo bölümleri var.Kanbei ayrıldıktan sonra grup Kouki'yi gruba aldı ve konserde şarkının yeni versiyonu söylediler.Artık yeni bir weapon vardı ve Kouki'nin de solo bölümü vardı.Daha sonra Yousuke gruptan ayrıldı ve Kensui ile Ryoma gruba katıldılar.Ve bir yeni versiyon daha,bunu da 2013 yılında konserde söylediler ve yeni grup üyelerine weapon'lar verildi.Kensui ve Ryoma'nın da solo bölümleri şarkıya ilave edildi.
Light katıldığından beri bu şarkı söylenmiyor ve herkes Light ve en yeni üye Leo'nun bir weapon'ı olsun istiyor.Ve sonunda beklentilerimiz karşılandı,28 aralıkta özel bir konser olacak,Chijo no Buki'yi ve bir kaç başka şarkıyı söyleyecekler.Herkes yeni weapon'lar için heyecanlı,acaba nasıl olacak?Ben de heyecanlıyım,bir an önce görmek istiyorum.Konserin videosu yayımlandıktan sonra Chijo no Buki'nin yeni versiyonu,Light ve Leo'nun weapon'ları hakkında düşüncelerimi sizinle de paylaşacağım.Aynı zamanda eski ve şu anki bütün üyelerin weapon'ları hakkında detaylı yazacağım.Bekleyin! ^_^

Chijo no Buki ingilizce çevirisi için tıklayın

2.Fudanjuku - Be Hero


fudanjuku be hero ile ilgili görsel sonucu
Momotaro arka sırada,gözlüklü olan

Fudanjuku'nun dinlediğim ilk şarkısı.Be Hero en çok sevdiklerimden,beni Fudanjuku ile tanıştıran şarkı.Sık-sık anime opening'i olsa harika olurmuş diye düşünürüm.Enerji dolu mükemmel bir şarkı.Aynı zamanda eski lider Momotaro'nun son single'ı.O yüzden özellikle güzel.

1.Fudanjuku - Noir

İlgili resim

Evet,listenin 1. sırasında  heyecanla beklediğim,bayıldığım favori şarkım Noir var.Sözleri,nakaratı ve dans kareografisi ile harika bir şarkı.Dinleyin,dinletin lütfen! :)


keep calm be proud otaku ile ilgili görsel sonucu



Evet,liste bu kadar.Benim şu anki en sevdiğim j-pop şarkıları bunlar.Ama ilerde daha güzel şarkılar çıkabilir,değişebilir,bilemem.
O zaman başka yazılarda görüşmek üzere!

2 yorum:

Okuduğum bloglar