29.12.16

Anime İncelemeleri - Steins Gate - Bayıldım


steins gate ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!

Tutturu!Menolly-desu!

(Not:Menolly benim internet lakabım oldu. :D Her yerde bunu kullanıyorum neredeyse.Menolly'i biliyorsunuz herhalde,Ayın Kız Kardeşleri'den ölüp bittiğim karakter.Ah Karanlık'ı da bitirip yorumunu yazsam keşke,Menolly'e ne kadar bayıldığımı yazsam. :) )




steins gate ile ilgili görsel sonucu

Bu gün bitirdiğim Steins Gate'den bahsedeceğim.Merhaba'dan sonrakini izleyenler anladı herhalde.Anlamayanlar de izlesinler animeyi,anlarlar.

Tamam,şu an çok tuhafım.

Cowboy Bebop gibi müthişmel bir animeden sonra Steins Gate'e çok çekinerek ve açıkçası biraz korkarak başladım.Çünkü ilk başta animeden hiç bir şey anlamadım.Gerçek anlamda koca bir hiç 'bir şey'den bahsediyorum.

Önce ben mi azcık gerizekalıyım acaba(ama azcık :D ) dedim.Ama sadece ben değilmişim anlamayan.Başkaları da anlamamış.Ama demişler yorumlarda,ilk başlarda biraz sıkılacaksınız,pek bir şey anlamayacaksınız.Ama izleyin,sonradan anime yavaş yavaş açılıyor.Daha güzel oluyor yani,hoşunuza gidecek.

Ki öyle de oldu. :D

Tek kelimeyle bayıldım.Harika,inanılmaz,müthişmel.Yine tam bir başyapıttı.Yine harika bir animeydi.

Tamam,yeterince övdükten sonra konudan bahsedelim.


steins gate ile ilgili görsel sonucu

Anime bilim kurgu.Geçmişe giden bir grup arkadaştan bahsediyor.Ama öyle hop diye değil tabii,işte geçmişe mail göndermeler,bir sürü macera yaşamalar,bıkmalar usanmalar falan.Bir sürü olay yaşandı,yeri geldi kahkahalara boğdu,yeri geldi hıçkırarak ağlattı(hatta saydım,tam dört defa kendimi durduramayıp ağladım,hatta ablam da şahit.Millet dram filmine ağlar ben animeye,işte farkım! :D ),yeri geldi ağzımı kocaman açtırdı(gerçekten,böyle ağzım açık baktım).Her şeyiyle harikaydı ama,hani kötüleyecek yer bulamıyorum.


steins gate ile ilgili görsel sonucu
Bütün Steins Gate üyeleri

Okabe Rintarou denen bir arkadaşımız var. Kendi tabiri ile deli bilimadamı Hyounin Kyouma.  Kız arkadaşı Mayuri Shiina (kendi deyimiyle Mayushi tutturuu :D ) ile Akihabara’da gittikleri zaman yolculuğuyla ilgili bir konferansta Makise Kurisu adlı genç (18 yaşında) akademisyenle tanışırlar. Olaylı konferans bittikten sonra bina içinde dolaşmaya devam ederken Okabe, bir çığlık duyar ve çığlığın geldiği tarafa doğru seyir ettiğinde Makise Kurisu’nun cansız bedenini kanlar içinde görür.  Canhıraş bir şekilde bina dışına çıkıp, bilgilendirmek için evdeki arkadaşı Daru’ya mesaj attığında garip bir olay gerçekleşir ve kendini normalde dolu bir sokakta bulması gerekirken tek başına bulur. Hemde çıktığı binaya uydu benzeri bir cisim çarpmış şekilde. Eve döndüğünde katılmış olması gerektiği konferansın iptal olduğunu öğrenir. Olayın doğruluğunu kontrol etmeye giderken ölmüş olması gereken Makise Kurisuyla karşılaşır. Zamanda yolculuk yaptığını düşünen Okabe, olayların üstüne gitmeye başladıkça zamanda yolculukla ilgili geçmişte ve gelecekte yaşanacak olaylarla ilgili bilgi sahibi olmaya başlar.


steins gate ile ilgili görsel sonucu

Şimdi dediğim gibi anime sonradan açılmaya başlıyor.Böyle ilk bölümü açıp amaaan sıkıcı bu deyip kapatmayın(kendimden biliyorum bende öyle oldu çünkü :D ).Yavaş yavaş karakterlerin neyin nesi olduğunu anlıyoruz,olayların neden ve nasıl olduğunu anlıyoruz.Yeri geliyor insanın kafası çorba oluyor,eriyor ama sonradan 'vaaay demek öyleymiiiş' deyip kalıyor öyle insan.En azından bende böyle oldu. :D


steins gate ile ilgili görsel sonucu

Animede olayların işlenişi,işte karakterlerin geçmişlerinin,hislerinin anlatılışı falan çok güzel.Gerçekten harika yaa.
O geçmişe gitmekle ilgili gördüğümüz bazı filmlerdeki gibi işte geçmişe gittim babaannemi öldürdüm yaratılmadım falan(müthiş bir örnek oldu bravo :D ) değil.Öyle bir hikayesi var ki, hayran kalıyor insan.Lan onu oraya nasıl bağladılar diyorsun.Ben öyle dedim yani.


steins gate ile ilgili görsel sonucu

İzlerken dört kez(daha çok da olabilir bilmiyorum) kadar ağladım.Gerçekten.Böyle mendili ağzıma bastırıp hem de.Beni en çok hüzünlendiren karakterler Mayushi,Kurisu,Suzuha oldu.Gerçekten,böyle ağlattılar beni hikayeleri,başlarına gelenlerle.Özellikle de Kurisu.Bu arada söyledim mi,Kurisu'ya hayran kaldım.Makise Kurisu'ya gerçekten hayran kaldım.

SPOİLER

Okabe ve Kurisu aşkı....Susuyorum.Gerçekten müthişmel,mükhiş,inanılabilemez...Nasıl harikaydı yaa.Etkisinde kaldım resmen.

Suzuha'nın hikayesine,Suzuha'nın başına gelenlere,Suzuha'nın John Titor hikayesine....Özellikle Suzuha'nın babasına...O mangaka'yı bana getirin,elini sıkmak istiyorum!Yok böyle kurgu.
Suzuha'nın babası Daru çıktı yahu!Hashida İtaru!Zaman dilimleri anca böyle karışırdı.
Bir de Daru'nun o repliğine bayıldım; "Kızım benden daha büyük." :D
Bir de Suzuha Okabe'ye amca amca diyip duruyordu ya harikaydı.
Moeka ve FB hikayesi inanılmazdı.Moeka'ya acıdım ya,neyse ki, sonu iyi bitti.
Kurisu-chan...Christina aldı götürdü beni.Ama sonu iyi bitti ya en iyisi o.
Sadece aklıma takıldı,Suzuha'nın annesi kim acaba?

SPOİLER bitti


steins gate ile ilgili görsel sonucu

Mayushi animedeki en tatlı ve inanılmaz karakterlerdendi kesinlikle.Hele o ilk yıldız,babaannesinin mezarında konuşmaları falan...Ay mükemmeldi yaa...İçime oturdu resmen,boğazım düğümlendi o sahnelerde.Gerçi boğazımın düğümlenmesine gerek yok gözyaşları sel zaten. :D


steins gate ile ilgili görsel sonucu
Gerçekten enfes wallpaper'ları var :)

Animenin komik bölümleri de az değildi.Mesela Daru ve Okabe'nin(özellikle Daru'nun) sapıklıkları.Böyle sahneler çoktu.Kurisu sürekli sapık diye bağırıyordu,gerçekten inanılmaz komik sahneler vardı.Hele Okabe'nin ingilizce konuşmasına ölüyorum.Allahın delisi yaa! :D

Oh,demek ki Steins Gate'in seçimi imiş!Hehe,izleyenler anladı. :D


İlgili resim
Bir cosplay

Okabe'nin deli bilim adamı gülüşüne bayıldım yaa.O nasıl bir gülüş.Bir de Kurisu'nun onu taklit etmeye çalışması var,o da süper.Okabe'nin operasyonlara verdiği mitolojiden isimler,koyduğu saçma ve anlamı olmayan bütün o isimleri çok seviyorum ben.Okabe'nin efsane sekiz kişilik laboratuvarının ismi Steins Gate gibi mesela.Hiçbir anlamı yok. :D


İlgili resim

Bu arada,efsane laboratuvar üyelerini bir saymak geldi içimden: 001 numaralı üye: Okabe Rintarou, 002 numaralı üye: Shiina Mayuri, 003 numaralı üye: Hashida İtaru, 004 numaralı üye: Makise Kurisu, 005 numaralı üye: Kiryuu Moeka, 006 numaralı üye: Urashibara Rukako, 007 numaralı üye: Rumiho Akiha, 008 numaralı üye: Amane Suzuha

Ayrıca animenin bir de oyunu var,ilk oyunu çıktı sanırım.2017'de animenin ikinci sezonu gelecek diyorlar.Bakalım,bekliyoruz.İnşallah.

Aynı zamanda karakterlerin zekasına hayran kaldım,özellikle Okabe ve Kurisu'nun.Yani,şu an diyecek söz bulamıyorum.Her yönüyle harika bir animeydi.

Bir de dram animesi olarak geçiyor.Aslında pek öyle dram yok ama ağlatıyor.

Ne diyeyim ki başka?Harika,inanılmaz,müthişmel,mükhiş bir anime.İzleyin,izletin.
Sırada Samurai Chomploo var.Bakalım o nasılmış.
Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^

El.Psy.Congroo.

(Not:Yine izleyenler anladı. :D)

5 yorum:

  1. hiii steins gate! Aysel bloguna ilk ziyarete geldiğimde yan taraftan ne izliyorum bölümünde gördüğüm gibi delicesine şu inceleme yazını bekliyordum! tutturu~
    ruka= but... he's a guy! daha fazla söz diyemem. seri tüm karakterleriyle hem eğlenceli, hem de insanı duygudan duyguya sürüklüyordu. bak ne diyeceğim sana. bu sene -ki bu yıl geçmeden animede final yapmadan diyeyim- steins gate tayfası yeni bir seriye başladı. occultic, nine adında. aa bir de serinin 'steins gate; zero' adlı yeni bir animesi daha geliyor! bunu da sana sürpriz olsun diye şu bahsettiğim 2017'de neler var, neler yok yazısına ekleyecektim. çünkü blogunda animeyi görür, görmez sevinmiştim. fakat buradan haber vereyim konu steins gate olunca. :)


    koca, koca spoilerlı yorum: (animeyi seyreden okumasın çünkü riv'in içinde kaldı.) Okabe'nin Mayuri'yi kaybedişi, Faris'in verdiği karar -ki bence çok güç bir karardı. herkesin verebileceğini sanmıyorum-... asında daha bir yığın şey yazabilirim, kısaca kesinlikle dediğin gibi harika bir seriydi. şahsen ben bilim-kurgu sevip anime izlemeyen arkadaşlarıma öneririm bu seriyi, animeye başlatmak için bire bir. bir deee... bizde bir mikrodalga telefon yapsak ya. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bak ne mutlu oldum şimdiii.Steins Gate;zero'yu duymuştum,başladı mı o?İzleyebiliyor muyuz yani yoksa daha başlayacak mı?Occultic,nine'ı duymadım.Ona da bakarım.
      Ayy Riv yaa,çok seviyorum senii.Bir de hazır sen yazmışken şu en başta fotosu olan Fudanjuku'ya baktın mıı?Ona da bir yorum yap,merak ediyorum tepkilerini.
      Ayy bir tane yapsak harika olurdu.Ama bir yandan da korkuyorum d-mailler falan :D
      Bu müthişmel yorumu okuduktan sonra ben Hwarang izlemeye kaçar ^^

      Sil
    2. zero daha gelmedi, tarihi de kesin belli değil, ucu açık bırakmışlar. ama senin için çok, çok iyi oldu, taze taze seriyi bitirmişken başlayacak olması. vede iyi seyirler ki! ben de bahsettiğin Fudanjuku'ya bakarım şimdi, hem kesin dinleyin diye önermişsin. önerilerini beğeniyorum şahsen, es geçmemek olmaz benim için. ^^

      Sil
    3. Ay bak heyecanlandım şimdi.Yaa senin yorumların gülümsetiyor beni.Önerilerimi beğenen birileri olması ne güzel,sevindim şimdi.Dinle kesinlikle.Keyifli dinlemeler. :)

      Sil
  2. listeye aldım tımams :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar