18.11.16

Fudanjuku - İlk yazımda yanlış bahsettiklerim,Kazeotokoju,otaku ve fujoshi,Yousuke'den sonra ve bir çok önemli bilgi




Fudanjuku ile ilgili görsel sonucu
Herkese merhaba.


fudanjuku Noir ile ilgili görsel sonucu
Tipleeer... :D :D :D 

Öncelikle uyarmak istiyorum,bu yazı uzadıkça uzaya bilir,Deeptone'un tabiriyle dönem ödevine dönüşebilir.Ben uyarıyım önceden.


Fudanjuku star traveller ile ilgili görsel sonucu

Şimdi,3 ay kadar önce Fudanjuku ile ilgili bir yazı yazmıştım,kocaman bir yazı.O yazıda üyeleri tanıtmış ve Fudanjuku hakkında bilgi vermeye çalışmıştım.Fakat yazıyı bir süredir kendi kendime okuyorum ve ne kadar çok yanlış yaptığımı gördüm.Elbette,üç ay önce Fudanjuku hakkında yeteri kadar bilgim yoktu, neyin ne olduğunu bilmiyordum.O yüzden şimdi bir yazı daha yazıp daha detaylı bir şekilde anlatmak ve ilk yazıdaki hatalarımı düzeltmek istiyorum.



İlgili resim

İlk yazımdaki en büyük hatam,Fudanjuku'nun o zamanki lider Yousuke'nın çıkışından sonra adını Nakano Fujo Sisters'tan Fudanjuku'ya çevirdiğini söylememdi.İlk bundan bahsetmem gerek sanırım.Arkadaşlar,şimdi yanlışımı düzeltiyorum ve buraya dikkat etmenizi istiyorum.Nakano Fujo Sister 2006'da müziğe başlamıştır ve şu anki Fudanjuku'nun ilk halidir,fakat Fudanjuku 2007'de müziğe başlamıştır ve şu anki Fudanjuku'nun eski halidir.
Anlamayanlar için daha da açıyorum.2006'da yaratılan grup,Nakano Fujo Sisters idi ve şu anki gruptan oldukça farklı idi.Nakano Fujo Sisters bir kız idol grubudur.Fudanjuku ile alakası yoktur.2007'de ise Nakano Fujo Sisters ikinci bir çıkışla Fudanjuku'yu yarattılar.Bu grup şu anki konsepttir.Yani maskülen kızları içeren grup.

Bunu anladınız mı?Demek istediğim Fudanjuku Nakano Fujo Sisters'ın adının değiştirilmesi ile değil,ikinci bir çıkışla yaratılmıştır.


nakano fujoshi sisters ile ilgili görsel sonucu

Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Gelelim Yousuke'den sonraya.Fudanjuku'nun kanji ile yazılışının şu anki okunuşu 'Kazeotokoju'dur.Ama bu okunuş o zaman 'Kuseotokoju' idi.'Kuseotokoju' 2011 yılında Yousuke'nin ayrılışından sonra 'Kazeotokoju'ya değiştirilmiştir.Yani grubun adı değişmiştir,'Kuseotokoju'dan 'Kazeotokoju'ya.Anlatabildiğimi umuyorum.

Şimdi gelelim Fudanjuku'nun konsepti olan 'dansou' stiline.

Dansou nedir?


dansou ile ilgili görsel sonucu
Fudanjuku eski üyelerinden Renji

Dansou kadınların maskulen dediğimiz,yani erkek gibi giyinme tarzıdır.Erkek giysileri giyerler,saçlarını erkek gibi kestirirler,ya da kısa kesimli peruklar takarlar.Dansou stilinde olan müzik grupları vardır;Fudanjuku,The Hoopers,AXELL(benim bildiklerim,bir tane daha vardı ama unuttum).

Donsou'yu anladınız mı?Tamam,devam edelim.

Otaku ve Fujoshi

otaku ve fujoshi ile ilgili görsel sonucu

2006 yılında başlayan Nakano Fujoshi Sisters otaku ve fujoshi kültürü üzerine kurulmuştur.Önce otaku'dan bahsedelim.Otaku,fanatik,bağımlı anlamında kullanılır.Anime Otaku şeklinde kullanıldığında: hayatını animelere adamış kişi anlamını çağrıştırır, özellikle de anime memleketi japonya'dan çıkan bir kelime olduğu için günümüzde Anime otakulara sadece otaku denir.Çağımızda bu kelime evrim geçirip herhangi bir şeye (anime, manga) hayatını adamış, aşırı derecede hayranlık duyan, kişilere ya da antisosyal ve kendine özgü sebeplerden ötürü evden çıkmaya korkan bu yüzden değişik bağımlılıkları olan (koleksiyonculuk,arşivcilik) kişiler için kullanılmaktadır.Sonuç olarak bu terim kullanılma şekline, kullanıldığı yere ve kullanan kişiye göre değişmektedir.Ama sonuç olarak bir şeyi çok seven ve kendini adamış olarak kullanabilirsiniz.
Fujoshi ise size biraz garip gelebilir,bana da garip geliyor.Anime ve manga dünyasını bilirsiniz,garipliklerle doludur.
Ayrı ayrı kaynaklardan bulduğum bilgilerle manga ve anime dünyası için kullanılan kelimeleri derledim önce:

manga: japon çizgi romanı.
mangaka: manga çizen yazan kişi
anime: japon yapımı çizgi film.
otaku: bağımlı anlamına gelmekle beraber manga ve anime manyağı kişileri adlandırdıkları isim.
shounen-ai: erkekler arasındaki aşkı anlatan manga ve anime türü
shouju-ai: kadınlar arasındaki aşkı anlatıyor.
BL: boys love anlamına gelip shounen ai ile aynı anlamdadır.
GL: girls  love anlamına gelip shounen ai ile aynı anlamdadır.
yaoi: bu tür de shounen-ai benzemekle beraber cinsellikte barındırıyor.
yuri: bu tür de shoujo-ai benzemekle beraber cinsellikte barındırıyor.
homoerotizm:  hemcinsler arasındaki erotik çekim durumu
seme: shounen ai, yaoi deki aktif kişi
uke: shounen ai, yaoi deki pasif kişi
fujoshi: shounen ai ve yaoi manyağı kızlar için kullanılıyor. anlamı pek güzel bir şey demek değildi zannımca çürük ve yozlaşmış anlamlarına geliyor.
Sonuç olarak fujoshi'yi anladık.Böylece Nakano Fujoshi Sisters'ın konseptini de anlamış oluyoruz.Eğer biraz araştırırsanız Fudanjuku üyelerinin her birinin birer otaku olduğunu anlarsınız.
Mesela Nakano Fujoshi Sisters üyelerinden Yokyuuun(Fudanjuku eski üyesi Yousuke) cosplay otakusu,Segway(Fudanjuku üyesi Kouki) gizem otakusu,Marirun(Fudanjuku eski üyesi Renji) game/manga otakusu idi.Light ise spor otakusu.Leo ise koku otaku'su.(biliyorum bence de garip :D)
Yeni üyeler Masaki ve Sora'nın da otaku özellikleri var.Sora anime/fujoshi otaku'su,Masaki ise uyku otaku'su.
Fudanjuku adının anlamı nedir?


Fudanjuku monogatari ile ilgili görsel sonucu
Arina Tanemura'nın Fudanjuku Monogatari adlı mangası

Gelelim Fudanjuku'ya,bu grubu ilk öğrenmeye başladığımda en çok Fudanjuku'nun anlamını merak etmiştim.Nakano Fujoshi Sisters'ın anlamını anladık,otaku ve fujoshi kültürü,yani 'rotten girl',çürümüş ve yozlaşmış kız anlamına geliyor(otaku ve fujoshi'ler için kullanılan kelime,insanlar genelde otaku ile başlayıp fujoshi olurlar).Peki nedir bu 'Fudanjuku'nun anlamı?
Dediğim gibi,Fudanjuku'nun kanji ile okunuşu 2011'den(Yousuke'nin ayrılışından) sonra 'Kazeotokoju' oldu.'Rüzgarlar,rüzgar adamlar,rüzgar otaku'ları' gibi bir anlama geliyor.Fakat eğer Fudanjuku'nun anlamını istiyorsanız(tam olarak Fudanjuku'nun),bunun çok farklı bir anlamı var.Fudanjuku,ingilizce kaynaklardan bulduğum anlamıyla 'cram school for rotten guys',yani 'çürümüş,yozlaşmış(fujoshi) çocuklar için acemi okul' anlamına geliyor.Umarım anlata bilmişimdir.Böylece Fudanjuku'nun anlamını kavramış olduk.
Fudanjuku hayranlarına Fuou deniyor.
Nakano Fujoshi Sisters,ilk üyeler ve çıkış (Naoki Hanawa)


naoki hanawa ile ilgili görsel sonucu

Öncelikle sanırım Naoki Hanawa'dan bahsetmem gerekiyor.Gördüğünüz fotoğraftaki adam,Naoki Hanawa,Japonya'lı şarkıcı ve komedyen.Naoki Hanawa aynı zamanda Nakano Fujoshi Sisters ve Fudanjuku'nun kurucusu.Üyeleri birleştiren ve hayallerini gerçekleştiren,Fudanjuku üyelerinin babaları gibi davrandıkları büyük yürekli adam.Hala onlarla birlikte,hala onlara destek oluyor ve çoğu programda onlarla birlikte.Aynı zamanda Naoki Hanawa,üyelerden başka kliplerde görebileceğiniz tek kişidir.



İlgili resim
Tiplere bak yaa :D
Soldan sağa:
Kyohei,Kojiro,Momotaro,Yousuke,Uramasa

Evet,Fudanjuku'nun kurucusunu da öğrendiğimize göre,şimdi gelelim ilk üyelere.Nakano Fujo Sisters 2006'da ilk kurulduğunda dört üye,Kyan Chiaki(Nakano Fujo Sisters Kyanchi,Fudanjuku Bukiya Momotaro),İnui Youko(Nakano Fujo Sisters Yokyuun,Fudanjuku Shijuuin Yousuke),Kyoumoto Yuka(Nakano Fujo Sisters Kyomo,Fudanjuku Midorikawa Kyohei) ve Ura Erika (Nakano Fujo Sister Uraa,Fudanjuku Seimyouji Uramasa) vardı.Daha sonra,2007'de iki üye,Konan Yuka(Nakano Fujo Sisters Konan Maru,Fudanjuku Akazono Kojiro) ve Yamamato Sae,sahne adıyla Suzanne(Nakano Fujo Sisters Zansu,Fudanjuku Zan Kisaragi) katıldı ve Yamamoto Sae bir yıl sonra,2008'de ayrıldı.2007'de,yani aynı yıl Fudanjuku(Kuseotokoju adı ile) yaratıldı.Ayrıca,Konan Yuka,yani şu anki adı ile Kojiro,Nakano Fujo Sisters'a katılmadan önce Soul Tiger adlı bir grup üyesi idi.Grup 2002'de dağılmıştır.

Fudanjuku ilk single'ı - Otokozaka
fudanjuku ile ilgili görsel sonucu
Fudanjuku Otokozaka
İlk beş üye:soldan sağa:
Uramasa,Kyohei,Yousuke,Momotaro,Kojiro
Fudanjuku'nun ilk single'ı 2008 yılında,yani ilk çıkıştan bir yıl sonra,24 eylülde çıktı.Otokozaka'da beş üye vardı,çünkü Kisaragi ayrılmıştı.Her yıl Fudanjuku'nun yaratılışının günü,yani 24 eylül kutlanıyor.Elbette Fudanjuku ve hayranlar kutluyor.Bu yıl 9. yıl dönümü kutlandı.Ben de İnstagram'da kutladım.
Saiki Kanbee ve Ruhara Renji,Saiki Kanbee'nin ayrılışı ve Seto Kouki


fudanjuku ore no sora ile ilgili görsel sonucu
Kanbee sol üstteki,Renji yanındaki

2008'de aynı zamanda Arai Hirono(Nakano Fujo Sisters Piro,Fudanjuku Saiki Kanbee) ve Harada Mariru(Nakano Fujo Sisters Marirun ve Fudanjuku Ruhara Renji) gruba katıldı(5 aralıkta),bir yıl sonra,2009'da,Ore No Sora single'dan sonra Kanbee sağlık sorunları nedeni ile ayrıldı.Kanbee'nin son single'ı Katsu Nda! adı ile 2009 3 haziranda çıktı.En sevdiğim şarkılardandır.2009 yılının 23 eylülünde grubun ilk albümü 'Kizuna' da çıktı.2008'de yedi kişi olmuş grup,2009'da yeniden altı kişi kaldı.


fudanjuku muteki natsu yasumi ile ilgili görsel sonucu
soldan sağa:Uramasa,Kojiro,Kyohei,Kouki,Yousuke,Momotaro,Renji

2010 yılında Kouki'yi aldılar.Seto Kouki hala Fudanjuku üyesidir.Kouki'nin ilk single'ı 23 haziranda Muteki!Natsu Yasumi adı ile çıktı.

Yousuke'nin ayrılışı,Kuseotokoju'dan Kazeotokoju'ya,Kensui ve Ryoma

fudanjuku kaze ikki ile ilgili görsel sonucu

2011 yılının 24 kasımında çıkan Onaji Jidai Ni Umareta Wakamonotachi single'ı ile Yousuke,yani o zamanki lider gruptan ayrıldı ve liderlik Momotaro'ya geçti.Grup sanki Yousuke'nin çıkışını bekliyormuş gibi,hemen her şey değişmeye başladı.Grubun kanji ile okunuşu Kuseotokoju'dan Kazeotokoju'ya değiştirildi.Nakano Fujoshi Sisters'ın da adı değişti.Nakano Fujo Sisters oldu.
2011 yılının 4 mayısında aynı zamanda içinde Nakano Fujo Sisters şarkıları da barındıran,ikinci Fudanjuku albümü Friends çıktı.
2011 yılının 21 eylülünde Love Spider çıktı ve single'dan sonra grup Hasegawa Ai(Nakano Fujo Sisters Aiphon,Fudanjuku Aiba Kensui) ve Maki Fukumi(Nakano Fujo Sisters Makichi,Fudanjuku Yukimura Ryoma)'yi gruba aldı ve üye sayısı 8'e ulaştı.Bu grubun en sevdiğim zamanlarıdır,aynı zamanda.2011 yılında Nakano Fujo Sisters resmi olarak dağıldı ve grup Fudanjuku olarak devam etti.
Ruhara Renji'nin ayrılışı

fudanjuku kaze ikki ile ilgili görsel sonucu

Grup 2011 ve 2012 yılları boyunca sekiz kişi olarak devam etti.Bu yıllarda Kensui ve Ryoma'nın ilk single'ı Kaze İkki,Ame Tokidoki Hare Nochi Niji ve Jinsei Wahaha! çıktı.Ame Tokidoki Hare Nochi Niji ve Jinsei Wahaha! Ginga E Kickoff adlı animenin ending'leri oldular aynı zamanda.Aynı zamanda 2012'nin 29 ağustosunda üçüncü albüm olan OTOKO da çıktı.2013 yılında ise Shita o Muite Kaerō / Rikishi-man adı ile bir single daha çıktı.Bundan sonraki single,yani Danso Revolution şarkısı ile ise Ruhara Renji resmi olarak gruptan ayrıldı.Renji'nin ayrılmasının sebebi sağlık sorunları nedeni ile performanslara devam edememesidir.Şahsen Renji benim en sevdiğim eski üye ve ayrılmasına hayal kırıklığı duyduğum üye.

fudanjuku ankorock ile ilgili görsel sonucu
Soldakı Kanae-san(Light),ortadaki Mariru(Renji),sağdaki ise Kana-san(Kouki)
Mariru-chan'ın yeni mangası.

Renji şu an yazar(aynı zamanda köşe yazarı ve filizof) ve bu yıl yeni felsefe kitabı çıktı.Devam et Mariru-chan!

Chenmen Paradise,Momotaro'nun ayrılışı ve Be Hero

fudanjuku be hero ile ilgili görsel sonucu

fudanjuku be hero ile ilgili görsel sonucu2013 yılının 18 eylülünde Chenmen Paradise çıktı ve ondan sonra 2014'te o zamanki lider Momotaro 'Be Hero' single'ı ile gruptan ayrıldı.Momo-chan'ın ayrılışı bir çok hayranın gruptan soğumasına neden olsa da grubu desteklemeye devam ettiler.Momotaro'nun ayrılışının sebebi kendi solo kariyerine ve geleceğine odaklanmasıdır.Şahsen ben böyle bir sebep yüzünden ayrıldığı için Kyan-chan'a kırgınım.
Be Hero aynı zamanda beni Fudanjuku ile tanıştıran şarkıdır,yani ilk duyduğum Fudanjuku şarkısıdır.
2014 yılının 19 martında aynı zamanda dördüncü albüm Power of Wind çıkmıştır.


Kariyase Light,Shunkan Tourai Future

fudanjuku shunkan tourai future ile ilgili görsel sonucu

2014'de Momo-chan'ın çıkışından sonra grup Shimokariya Kanae'yi gruba aldı.Lakabı Kariyase Light'dır ve benim favorim.Bir çok kişi adından şikayet etti,Light nasıl bir isim,japonca değil,doğal değil dediler.Light gruba çabuk uyum sağladı.2015 yılında ilk single'ı Shunkan Tourai Future yayımlandı ve Light'ın performansı beğenildi.Light grupta dans yeteneği ile seçilen üyedir.Gerçekten harika dans ediyor

Yukimura Ryoma'nın ayrılışı ve İf This İs Love (Moshimo Kore Ga Koi Nara)

fudanjuku if this is love ile ilgili görsel sonucu

2015 yılının ağustosunda Ryoma ayrılma kararı aldı.Bu en çok en yakın arkadaşı Kensui'yi üzdü elbette.Aynı yılın 30 eylülünde Ryoma ile son şarkı Moshimo Kore Ga Koi Nara(İf This İs Love) yayımlandı ve Ryoma resmi olarak gruptan ayrıldı.Hala üyelerle görüşüyor ve diğer bütün eski üyeler gibi desteklemeye devam ediyor grubu.

Kyohei'nin ayrılışı ve Tomodachi To Yoberu Kimi E,Fujimori Leo'nun doğuşu ve NOİR

fudanjuku ankorock ile ilgili görsel sonucu

2015'in sonunda hayranlar bir haberle daha sarsıldılar.Fudanjuku ilk üyelerinden Midorikawa Kyohei 2016 ilkbaharında ayrılma kararı almıştı.2016 24 ocağında Tomodachi To Yoberu Kimi E çıktı.30 martta ise beşinci albüm STAR TRAVVELER çıktı ve beş nisanda Kyohei resmi olarak gruptan ayrıldı.
Üç gün kadar sonra,8 nisanda yeni üye Fujita Rei,lakabı ile Fujimori Leo gruba katıldı.23 yaşında olan Leo,tatlı,yetenekli,utangaç ve Light'tan üç hafta kadar büyüktü.Leo kısa sürede uyum sağladı ve hayranları derin sesiyle büyüledi.Gerçekten derin bir sesi var.31 ağustosta Leo ile ilk şarkı NOİR çıktı.Aynı zamanda Noir favori Fudanjuku şarkımdır.
Nakano Fujo Sisters'ın diğer bir adı 724.Fudanjuku'nun diğer bir adı 722.Yani bir yerde 724 ya da 722 fanpages diye bir yazı görürseniz bu Fudanjuku ve ya Nakano Fujo Sisters,ya da ikisinin birden fan sayfasıdır.



Evet,Fudanjuku hakkında detaylı yazı bu kadar.Çok uzamış olabilir ama detaylıca anlatmaya çalıştım bu konuyu,ne zamandır içimi kemiriyordu.Gelecek yıl ilkbaharında Kojiro ve Uramasa ayrılacak.Ocaktaki yeni single'ı bekliyoruz.Umarım Kojiro ve Uramasa'ya düzgün veda ederiz.

O zaman kalın sağlıcakla! :)
Yararlandığım kaynaklar:
Nakano Fujo Sisters generasia
Fudanjuku generasia
Fudanjuku ve Nakano Fujo Sisters wikipedia
Fudanjuku livejournal
Manga ve Anime terimleri(Otaku,Fujoshi,yaoi,shounen,shouju)

4 yorum:

  1. fudanjuku seni bilse ne çok severleeer yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bilseler... :) Ama hayalim bu benim,bir gün onları göreceğim,konserlerine gideceğim,inşallah. ^_^

      Sil
  2. Ben şeyi göremedim Momotarou dan sonra grubun kaptanlığı kime verildi?

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar