19.11.16

Anime İncelemeleri - Cowboy Bebop - Bir başyapıt


Cowboy Bebop ile ilgili görsel sonucu

Herkese merhaba!
Off,az önce ne izledim ben yaa...

Arkadaşlar,bu gün 2010 yapımı bir animeden bahsedeceğim.Ama nasıl bir anime.Müziğinden karakterine harika bir anime yaa.Tam bir başyapıt.




Cowboy Bebop ile ilgili görsel sonucu

Tanıtım:
2021 yılında gezegenler arasında seyahat mümkün hale gelmiştir. Ancak, gezegenler arasında ulaşımı sağlayan atlama ağında büyük bir düzensizlik bulunmaktadır. İhmal edilen bu aksaklık sistemde büyük bir felakete yol açar. Ayda bulunan atlama geçidi infilak eder ve ay yüzeyinde büyük bir delik oluşur. Patlama sonucunda aydan kopan parçalar dünya yüzeyine düşer ve süreğen bir meteor sağnağına yol açar. Bu olay dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü ve milyarlarca insanı yok eder. İnsanların büyük bir bölümü yer altına sığınır. İmkanı olanlar Mars ve Venüs gezegenleri ile yaşam koşulları oluşturulan bazı astreoid ve Jupiter uydularına yerleşirler.

Cowboy Bebop, bu olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır. Oldukça tehlikeli ve zor bir meslek icra eden ikili geçimlerini sağlayabilmek için, Bebop isimli gemileri ile, aranılan suçluların peşinden sistemin bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir.

Dizi, Bebop tayfasının, suçluların peşinde yaşadıkları olaylar etrafında şekillense de aslında her bir karakterin geçmişi ile yüzleşmesini konu alır. 

Cowboy Bebop ile ilgili görsel sonucu

Öncelikle müziklerinden bahsetmeliyim sanırım.Opening ve ending'i harikaydı.Bölümlerin içinde kullanılan müzikler de eşsizdi,rock'tan blues'e,jazz'dan opera'ya neredeyse her türlü müzik var ve gerçekten bağımlılık yapıyor.Neden sadece 26 bölüm diye isyan etmek geliyor içimden şu an.

Karakterler harikaydı.Kelimelerle anlatamıyorum.Benim en sevdiğim Faye.Geçmişleri olsun,hisleri olsun,yaptıkları ve sebepleri olsun gerçekten çok iyi düşünülmüş.Hikayesi çok güzeldi yani.

Uzayda kelle avcısı olmak zormuş.Özellikle de Spike,Faye,Jet,Ed ve Ein kadar şanssız olunca.

Cowboy Bebop ile ilgili görsel sonucu

Her bölümde ayrı bir hikaye olması ayrı bir eğlence.Her bölümde bizim şanssızlar başka birinin peşinden koşuyorlar.Her bölümde başka bir macera başka bir aksiyon.Neredeyse hepsi anlamlıydı ve neredeyse hepsini sevdim.Ama özellikle sevdiğim bölümler vardı,mesela 'Tırmık' dini örgütü ile ilgi olan bölüm,o şişman suikasçı,Faye'in kazadan önceki halinin çektiği videoyu izlediği bölüm ya da Ed odaklı olan,Edward ve yaşlı adamın satranç oynadıkları bölüm.Hepsi çok güzeldi.
Karakterlerden ayrı ayrı bahsetmek istiyorum.

Spike Spiegel:

Cowboy Bebop spike ile ilgili görsel sonucu

Spike her türlü tehlikeye hazır olan,umursamaz ve dikkatsiz,animenin baş karakteri.Bütün olaylar onun ve Bebop'ın diğer yolcularının etrafında dönüyor.Spike'ın şu yanı çok hoşuma gitti,ölse de umurunda olmuyor.Yani ölecek olsa da vazgeçmiyor.Şansım varsa ölmem diyor gibi yani.Geçmişine deli gibi takılı kaldı maalesef,özellikle de Julia'ya.Bu konu pek hoşuma gitmedi.Önüne bak biraz ya,kadın kendini korumak için seni satmış,sen hala Julia.Banri gibi bu da.Ben size diyorum,bu erkekler gerizekalı.Özellikle de bir çok animelerde geçmişe takılı kalmış erkekler.
Vicious'u bir yerde görürsem sağlam bir yumruk atacağım(aaa delirdi) ağzına!Allahın belası yaa!İzleyenler anladı.
Her ne olursa olsun,Spike kesinlikle harikaydı.Bir de,o son sahne ne idi öyle?!...BANG!

Faye Valentine:

Cowboy Bebop faye ile ilgili görsel sonucu

Benim favori karakterim.Ayrıca animede en çok üzüldüğüm karakter.Düşünün,kaza geçiriyorsunuz ve sizi uykuya yatırıyorlar(dolduruyorlar).54 yıl sonra uyanıyorsunuz,hiç bir şey bilmiyorsunuz,kendinizden haberiniz yok,neredesiniz,kimsiniz bilmiyorsunuz.54 yıl öncesinde kalmışsınız ama bütün anılarınız gitmiş.Nereye gideceğinizi bilmiyorsunuz,ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve bir de deli gibi borcunuz var.Berbat bir şey.
Faye'in güçlülüğü ve karakterine bayılıyorum.Moda tarzı ne kadar az o kadar iyi,o yüzden soğuk havada o giysilerle üşümüyor mu acaba diye düşündüm hep.Animenin güzel kızı yani.
Bir de içinde Spike'a karşı sevgiye benzer bir hiss var diye düşünüyorum.Hele o son sahne harikaydı arkadaşlar.Kesinlikle izlenmeli bu anime.

Jet Black

Cowboy Bebop jet ile ilgili görsel sonucu

Baba bir karakter!Bebop'ın sahibi,yemekleri yapan,Spike'ın yakın arkadaşı,adeta bir baba.Yazık bu adama dediğin karakterdir kendisi.
Spoiler:
Aynı zamanda animenin Faye'le birlikte hayatta kalan son karakteridir.

Edward

Cowboy Bebop ed ile ilgili görsel sonucu

Animenin en tatlı karakterlerinden.Ed'in kız olduğunu biliyor muydunuz?Bir dahi ama en delilerinden.Kelimelerini genelde kimse anlamaz,gerçek bir çocuk gibi ve kafiye ile konuşur.Son bölümlerde babası ortaya çıktı,yolun açık olsun cowboy kız!
Spoiler:
O ve Ein iyi ki Bebop'dan ayrılıp gitmişler,yoksa o da ölebilirdi.

Ein

Cowboy Bebop ein ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en zeki köpeği!Aynı zamanda gemide Edward'ı en çok seven kişidir kendisi.
Spoiler:
Ed gemiden ayrıldığında o da peşinden gitmiştir.

Julia animede pek ısınamadığım bir karakter.Nedense ben sevmedim.Seven varsa söylesin.Öyle sevilecek bir karakter değil.Bu spoiler'ı zaten her yerden alabileceğiniz için söylemekte sakınca görmüyorum,ölümü de kendisi gibi sıradandı!

Sonuç olarak,ölmeden izlemeniz gereken animelerden!En sevdiğim anime oldu kendisi.Kesinlikle izleyin!

8 yorum:

  1. Aynı anda bir sürü anime izliyorum bunu karıştırmıycam onları bitirip izlerim artık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyin,Cowboy Bebop'ı ve şu an izlediğim Steins Gate'i şiddetle tavsiye ediyorum.

      Sil
  2. Ya, ben o köpüşü yerim ama :)) ♥

    YanıtlaSil
  3. taams izlicem not aldım. bi de ladybug vardı o da sırada izlicem :)

    YanıtlaSil
  4. ay izliyom pek sevdim ivit :) amerikan kovboy filmleri gibi sanki biraz da :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar