12.1.15

Blogger olalı neredeyse iki buçuk yıl oluyor-Blogger'lar hakkında fikirlerim 2


Hatırlarsınız,bir ara blogger'lar hakkında fikirlerim ve blogger olduktan sonra değişenler hakkında yazmıştım.

 Bu da ikincisi.Sonuçta blogger olalı nerdeyse 2 buçuk yıl oluyor.Biraz arşivi karıştırdım ve ilk yazımı, yani 'Vampire Academy:Blood Sisters' başlıklı yazıyı hemen buldum.Tarihe bakınca bir 'ohaaa!!!' dedim.Zaman ne çabuk geçiyor,ben bir yıl sandım,meğer iki yıl oluyormuş neredeyse.İlk yazım 15.10.2013'de yazılmıştı.O günden ta bu güne kadar bilgisayar klavyesini hoş sesini dinleye dinleye blogger'ın boş sayfasına tatlı tatlı harfleri,sözleri,cümleleri,güzel olduğunu tüm kalbimle umduğum yazıları yazıyorum. :)
Blogger olalı o kadar çok şey değişti ki...Bunun başında elbette edindiğim yepyeni,tatlı blogger arkadaşlar var.Hem Aslının hem de benim neredeyse her yazımıza yorum yapan tatlı Deeptone,Kütüphanemden Kitap Manzaraları,başlıkları hiç ama hiç kısalmayan bir doz minik güzel şey(yorumlarımda da belirttiğim gibi Sezen ablacığım),kitap kapakları ve yeni teması 'tilki' yüzünden ilgimi çeken Kristal kitap,zevkleri benimle neredeyse aynı olan Kitap Esintisi ve daha yazmayı unuttuğum için özür dilemem gerektiğini düşündüğüm daha kimler kimler....Hepsi güzel dostlar,yazılarını hiç eksiltmeden okumaya çalıştığım daha nasıl pamuk parmaklılar oldu.Koca bir yılı geride bıraktık.Koca bir yıl boyunca yazdım mı ben?...Şimdi düşününce zaman nasıl çabuk geçmiş diye sorup saati yumruklayasım geliyor... :)

Yeni yeni şeyler öğrendim,fazla fazla mimleri yazdım ve en önemlisi de ilk kitabımı sonunda taslaklaya taslaklaya yazdım.Seri olacak inşallah. :)

Ablam tabi ki bana çok yardım etti ve bu blogger'ı yapan her kimse ona teşekkür etmek isterim.Çünki blog denen bu site,öğretiyor,öğreniyor ve eğlendiriyor.Yüz güldürüyor.Başkalarının fikirlerini anlamamıza ve onlara kendi fikirlerimizi anlatmamıza yardım ediyor.Arkadaşlar edinmemizi sağlıyor ve kesinlikle burada başkalarının fikirlerini öğrenerek ve gülümseterek arkadaş olmak internet üzerinden arkadaş sitelerinden daha iyi.En azından bilgi öğrenmek de mümkün. :)

'İyi bir blog' kavramı üzerine herkes bir fikir sundu.Kimine göre iyi bir blog için bloğunun bir tema üzerinde olması,yani bir konu üzerinde yazı yazman gerekirdi,kimine göre yazılar kısa olmalıydı,kimine göre ise bloğun güncel olmalıydı,yani sıklıkla yazı yazmalıydın.İnsanların ğrenmek istediği konular üzerine yazmalıydın kimine göre.Öğretmeli,öğrenmeliydin tabiki de.Fikirlerini sunmak da en önemlisi,kim beğenirse beğensin,kim beğenmezse kendi bilir.Eleştiren sensin.Blog'da fikrini sunmaya serbestsin. :)

Ben de her blogger'ın yazım tarzını,fikirlerini yazılarını okudukça kavrıyorum.Mesela,Kütüphanemden Kitap Manzaraları'nın her bir paragrafta rengi değişen postlarını gördüm,Bir doz Minik güzel şey'in de başlıkları kadar çok uzun yazıları da vardı.En güncel moda paylaşımları asla aksatmadan yazan Bir Demet Moda'ya ait tabikide.Kitab-ı Sevda'nın ismine her zaman bayılıyorum,yakın zamanda da temasını değiştirmiş,yeni gördüm.Çok güzel olmuş.Bella Styling'in de onun kadar güzel yazıları,Zet Fashion blog'un ard arda gelen fotoğrafları da unutulmamalı.Eğer hepsini yazmak istersek beyaz sayfa yetmez,bizim de gözlerimiz ağrır.O yüzden herkesin fikri,herkesin tarzı ayrı ve blog'larda da bu görünüyor. :)

Umarım size anlatabilmişimdir,bu blogger'da benim herkes arkadaşım oldu.Deeptone,Güngör,İlkim,Kristal Kitap,Ben her neysem o(Kütüphanemden kitap manzaraları),Ebru,Kitap Hayvanının günlüğü ve bütün diğer izlediğim blogger'lar,hepsi çok güzel insanlar.Blogger'lar hakkında fikir sahibi olmak çok güzel,yeni şeyler öğrenmek ve okumak da.Hepinize iyi yıllar,iyi hayatlar dilerim. :)






Logo Design by FlamingText.com


6 yorum:

  1. sen benim en sevdiğim blogçusun kiiiiiiii amaaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Selam :) Tesadüfen yolum düştü. Deep'i de burda görünce, dedim burası kesin iyi bi yerdir. ;) Kitabınızı merak ettim, Deep'inki gibi buradaki yazılarınızdan mı oluşuyor? Hayırlı olsun şimdiden. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam sanada. :) Hayır,Deep'inki gibi buradaki yazılarımdan oluşmuyor,bir kitap serisi olan fantastik kurgu.Yakında paylaşacağım bölüm bölüm kapak için bekliyorum.Sağol. :)

      Sil

Okuduğum bloglar