22.11.14

Mim yazısı-Bloglar hakkında düşüncelerim;blogger olmaya başladığımdan beri neler değişti,kimleri tanıdım,neler öğrendim?


Bu yazıyı hem zihnimdeki düşünceleri düzenlemek için hem de zevkine yazıyorum. :)

 Öncelikle ben blogger olmaya çabuk mu karar verdim diye kendime soruyorum bir.Bir çok şey için bunu düşünüyorum.Acaba acele mi ettim?Biraz beklese miydim?Ama ablam her işe çabuk başlamanın daha iyi olduğunu düşünüyor.Ve benim şimdi yorum yapılan bir bloğum var. :D

İlk defa blog açtığımda bir halt bilmiyordum;sürekli sorup duruyordum.Yazılarımda nasıl acemi davrandığımı görüyordunuz.Blogger olmaya başladığımda bloğumu nasıl takip edilir bir hale getirebileceğimi de bilmiyordum.Doğrusunu isterseniz ne başka blogger'ları tanıyordum,ne de blogger'lık hakkında bir şey biliyordum.Ama zaman geçtikçe herşeyi öğrendim,başka blogger'ları tanıdım ve onların karakterleri hakkında bazı fikirlerim oldu.Zaman geçtikçe her blogger'ın blog tarzı hakkında fikrim oldu.Bu paylaşımda hepsini derledim topladım ve takip ettiğim bir tanecik bloglar hakkında ayrıntılı bir yazı yazmaya karar verdim. :)

İşte ayrıntılı bir şekilde okuduğum,yorumladığım ve takip ettiğim blogların tarzları:

Kütüphanemden kitap manzaraları
Bu arkadaşımıza koyu canavarı da diye biliriz.Bloğunda ilk gözüme çarpan koyu renkler oldu.Kendisi bloğunu daha çok koyu renklerde tasarlamayı düşünmüş.Yazıları da koyu ve ayrıntılı fikirler içeriyor ve yazılarını okumaktan hoşlanıyorum. :)

Bir doz minik güzel şey
Bir doz minik güzel şey,Kütüphanemden kitap manzaraları'nın bloğunun tam zıttı diye biliriz.Bu arkadaşımız bloğunu tamamen açık renklerde tasarlamış.Ve yazılarında da en çok dikkatimi çeken şey başlıkların uzunluğu.Başlıkları okuyana kadar yazıyı bitiriyorum ya!Ama yine de çok bilgilendirici ve hoş bir şekilde yazdığı için takip ediyorum. :)

Sade ve Derin
Kimse alınmasın ama bu blog işine başladığımdan beri bence en yakın blogger arkadaşım,hatta ablamla birlikte arkadaşımız,Sade ve Derin-Deeptone oldu.Deeptone'un bloğunun her yerinden resmen sadelik akıyor.Ayrıca yaptığı bir çok etkinlikleri,mesela:film seçkisi,blognotları ve onun gibi faydalı şeyleri de okumaktan memnun oluyorum.Deeptone bloglarımızı yoruma boğuyor ve kendi bloğu da her paylaşımda yüzlerle yorum alıyor.Ayrıca Deeptone'un yazı tipi de blog tasarımı gibi sade.Sade,sade,sade...Ha,bir de,bu blogger'lığa başladığımdan beri ben kimsenin bloğunda bir paylaşıma bir kerede Sade ve Derin bloğundaki kadar yorum geldiğini görmedim.Herhalde kendisi de yorum cadısı. :)

Shemellon
Shemellon da takip etmeye yeni başladığım,yeni keşfettiğim bloglardan bir tanesi.Shemellon arkadaşımın kendisine de söyledim,yazı tipi sayesinde yazılarını okuyamıyordum.Ama düzeltti,ona yorumda söyledikten sonra.Düzelttikten sonra yazılarını daha rahat okuya bileceğime eminim. :)

Anime ve kitap sever
Yeni keşfettiğim bloglardan bir tanesi daha.Anime ve kitap sever anime ve manga paylaşması ile başka bloglardan birazcık farklı.Güzel yazı tarzı ve ayrıntılı anlatması ile severek okuduğum bloglardan bir tanesi.

Kitap hayvanı'nın günlüğü
 Kitap hayvanı'nın günlüğü uzun bir süredir severek okuduğum bir blog,blog tasarımında daha çok metalik sarı ve altın sarısı renklerine dikkat çektiğini de söylemeden geçemeyeceğim.Kitap Hayvanı'nın günlüğü de anime paylaşan bloglardan biri.Kendisi Ay savaşçısı'nı izlemesiyle bende ayrı bir yer kazandı. :)
Bir demet moda
Bir demet moda ünlülerin giyimlerini,yeni güncel haberleri ve moda hakkında herşeyi paylaşan bir blog.Bir demet moda alınmasın ama çoğu zaman ona yorum yapamıyorum,çünki söyleyecek söz bulamıyorum. :)

Sihirbazın güncesi
Sihirbazın güncesi fantastik kitapların tutkunu,PJO filmlerinin antisi bir blog.Her hafta paylaştığı yazılarda mutlaka PJO filmleri ile ilgili bir yazı vardır.Bu bloğu okuyorum,çünki PJO filmleri anti yazıları dışında yazdığı yazılar da ayrıntı dolu ve ilginç.PJO film antileri de çok komik ayrıca. :)

Vampire Academy movie Turkey
Bu blog ise çok güncel,hep Vampir Akademisi filmleri hakkında yazılar yazılıyor. :) 
          
Umarım hepsi hakkında olmasada bir kaç blog hakkında fikirlerimi yaza bilmişimdir.Yazmayı unuttuğum ve ya yazının uzun olmasından dolayı yazamadığım bloglardan özür dilerim. :/

Bu yazı hem de bir mim.İsteyen herkes yaza bilir.Ama yazarken lütfen paylaştığım resmi blog adımı değiştirerek kullanınız.Blog adımın yerine kendi blog adınızı yazabilirsiniz. :)

İyi Günler!





Logo Design by FlamingText.com





6 yorum:

  1. Heheey Lelacım, çok teşekkür ederim. Evet başlıklarımı bir türlü kısaltamıyorum hahaha :) Sevgiler, en güzelinden bir pazar olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil. :) Önemli değil,ben de uzun yazdım başlığı bu yayında zaten. :D

      Sil
  2. Cnm meraba,
    ne kadar değişik bir blog.
    Bana da beklerim;)
    http://benvehayatvesaire.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. biliyon de miiii sen en sevdiğim blogçusun :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar