1.11.14

Happy Halloween







Merhaba.

Uzun süredir blog yazmamın sebebini sizlere açıklamıştım.Dün çok fazla dersim olduğu için Halloween kutlamasını da bir gün sonra yazmak zorunda kaldım.Ama olsun,Halloween Halloween'dır,her ne zaman kutlansa da.










Cadılar bayramı,ya da özgün adıyla Halloween,31 ekimde kutlanan bir bayramdır.Yıllar geçmesine rağmen ne yazık ki, daha bizim ülkede kutlanmıyor,Azerbaycan'da yani.Cadılar bayramı güzel bir bayramdır,her bayram gibi.Halloween hakkında daha fazlasını buradan öğrene bilirsiniz.

Cadılar bayramı havasına girmek için:

  1. Korkunç bir film izlemek ve ya kitap okumak
  2. Balkabağından korkunç suratlar hazırlamak
  3. Korkunç şekerlemeler hazırlamak
  4. İkram ya da dehşet yapmak(daha çok yetişkin olmayanlar)
  5. Yüzleri korkunç tasvirlere göre boyamak
  6. Korkunç kostümler giymek 
  7. Korkutmak
  8. Evi korku materyalleriyle dekore etmek
Bütün bunlar Halloween ruhuna girmek için birebirdir.Korkunç kitaplar için Stephen King kitaplarını tavsiye ederim,ablam okudu,devam edemiyor şimdi,çok tırsmış.Film için ise eleştirisini yaptığım Hayaletli ev(küçüklerin de yanlarında yetişkinlerle baka bilecekleri derecede) ya da gerçek olaylar üzerine konumlandırılmış Amitiville house isimli filmlere bir göz ata bilirsiniz.Yalnız gece tavsiye etmem.Halloween ruhuna sabah da gire bilirsiniz. :)

Şekerlemelere gelince,bu işi bazıları çok abartıyor.Fazla korkutucu olmasın,yiyecek gibi görünsün,iğrenç bir şey gibi değil.Abartmayın. :/










Balkabağını yüz şeklinde kese bilirsiniz;içine de mum yaktınız mı,tam oldu.Sonrasında hazırladığınızı bu korkutucu yol,tam bir Cadılar bayramı havası yaratacak. :)







İkram ya da dehşet,aslında daha çok yabancı ülkelerde yapılır.Türkiye'de pek birilerinin ne olduğunu bildiğini düşünmüyorum.Ama siz yine de Cadılar Bayramı ruhuna girmek için yapa bilir ve hem de bilmeyenleri de bilgilendire bilirsiniz.Ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız,anlatayım.Elinize bir torba alın ve mahallerinizdekilerden şeker isteyin.Şöyle söylemelisiniz,'ikram ya da dehşet!',giydiğiniz kostümlerin ve görünüşünüzün de şekerleme sayısına ve tadına katkısı vardır,ruha girmeyenlere kimse çok ve lezzetli şekerlemeler vermez.Bunu yabancı ülkelerde daha çok çocuklar yapardı,bu onların geleneksel Halloween eğlencesiydi. :)

Yüzlerinizi boyayın,ya da maskeler,Halloween ruhunda olmak için korkunç kostümleri de unutmayın.Eğer böyle yaparsanız Halloween zevkini dibine kadar yaparsınız. :)








Bu bayram hem de korkunç olduğu için,herkesi korkutun.Evet,yanlış duymadınız,korkutun.Korkutmak hep iyidir,adı üstünde,Cadılar bayramı.Biraz cadı olamaz mısınız yani?! :D

Evinizin de Halloween ruhuna girmede bir yararı ola bilir.Evinize gelen misafirleri birazcık korkutun.Bu işte korku materyallerini kullanın.Yarasa,üzerine bastığında şakalar söyleyen,gülen,ya da içinden hayalet çıkan balkabakları,örümcekler,hayaletler.Evinizi bunlarla dekore edin ve en önemlisi,karanlık yaratın. :)




Bu kadar canlarım.Umarım Halloween ruhuna girmek için ne yapacağınızı anlamışsınızdır.Bütün bunları gelecek Halloween'da uygulaya bilirsiniz. :)

Aslında bu paylaşımı bir mim haline getirmek de istiyorum.Kimseyi mimlemiyorum,kim böyle Cadılar bayramı hakkında yazmamışsa yaza bilir. :)

Şimdi geleneksel olarak:



Happy Halloween! :)





Logo Design by FlamingText.com

2 yorum:

  1. cici anlatmışsıın :)))) ablanı korkutun mu bi maskeyle bööööööö :) trick or treat :) şimdi de thanksgiving var kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canıım. :) Bilgi verebildimse ne mutlu bana. :)

      Sil

Okuduğum bloglar