20.9.14

Yeni oyun/uygulama eleştirisi-Pottermore-Harry Potter fanları için harika bir oyun

Herhalde blogger cemiyetinde Harry Potter'la kalkıp Harry Potter'la yatan bir tek ben değilim.Başka blogger'lar da Hp fanı.Bu oyun eleştirisini  de Harry Potter fanları için hazırladım,bizzat J.K.Rowling tarafından yapılmış bir Hp oyunu.Bu oyunu oynaması rahat,eğlenceli de.Bir ara insan gerçekten de kendisini Hogwarts'ta hissedebiliyor.Kitabın kendisinden alınmış bölümler(ki bunlar da büyük emekle yapılıyorlar),benzersiz büyü duelloları,kurbağa kartları ve Diagon yolunun birebir benzeri Pottermore da fanları bekliyor. :)

 Biliyorsunuz ki,bu aralar eğlenceli oyunlar bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksız.Şunu da söyleyteyim ki,bahsettiğim facebook oyunları,online oyunlar ve ya 3d oyunlar.Bu aralar bu şekilli oyunlara merak arttı.Ve şunu da eklemeden geçemeyeceğim ki,güncemde paylaşmak için eğlenceli ve rahat oynanan bir oyun bulmak için kırk fırın ekmek yedim.Ama sonunda neden Hp fanlarının da ilgisini çekecek olan Pottermore'u paylaşmayayım dedim.Ve işte güncemdeki yeni günle sizinleyim. :)

Pottermore dediğim gibi Hp hayranları için biçilmiş kaftan.Şimdiden söyleyeyim,çözünürlülük iyi,ama benzetme olmaması için karakterlerin yüzleri gösterilmez.Kitabın bölümleri geç gelebilir,çünki bildiğiniz gibi bilgisayarda güzel bir fotoğraf düzeltmek çok emekli bir iş.O yüzden lütfen Rowling ablamızı yeni bölümler neden hala gelmedi diye suçlamayalım! :)

Size oyun kurallarını,mekanları ve açılan bölümlerde ne yapacağımızı kısa ve anlamlı bir şekilde anlatmaya çalışacağım:



 Kurallar
Pottermore'da kurallar açık.Harry başlarken ki gibi biz de kendi paramızı alıyor ve Hogwarts'ta okumak üzere Diagon yolundan kitap ve malzemelerimizi satın alıyoruz.Kitapta başladığımız gibi burada da birinci kitap birinci bölümden başlıyor ve Prıvet Drive'da nesneleri bulmaya çalışıyoruz.Bazı sahnelerde nesneler olmayacak,sadece hareketleri yaparak sahnenin hemen altındaki küçük sahne resminin alt tarafında duran çubuktaki sarı çizginin dolup dolmadığına bakıyoruz.Eğer çizgi dolmuşsa,diğer bölüme geçe biliriz.Şu anda üzerinde olduğumuz bölümün altındaki küçük resmin yanındaki küçük resme tıklayarak devam ede bilirsiniz.
 Mekanlar
Gringots


Pottermore'da bir çok mekan vardır.Londra da çatlak kazanda olan Diagon yolu,Pottermore'da da var.Gringots ise bizim paralarımızı almamız için bizi orada bekliyor.Yine Gringots'a gitmek istiyorsak kolay,istediğimiz zaman Pottermore'a ilk girdiğimizde açılan haritadan üzerinde Diagon Alley yazılmış resmi buluyor ve tıklıyoruz.Aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi bir sahne önümüze çıkıyor ve biz sahnede devam ederek büyük beyaz binayı bulalım.Üzerine tıklayarak Gringots'a gide biliriz.Sonrasında kendi kasamızda olan paramızdan dilediğimiz kadar alıyoruz  ve Hogwarts kitaplarını,malzemelerini almak için Diagon yoluna gidiyoruz. :)

 
  Flourish and Bloots
Kitaplarımızı almak için işte kitaptada okuduğumuz bu dükkana gidiyoruz.Bizden istenilen kitapları listemizde okuyor ve o kitapları Diagon yolu'nda bulunan Flourish and Bloots dükkanında bulup alıyoruz.Fiyatlar da ucuzdur,merak etmeyin. :)


OLLIVANDERS
 
İşte esas mekana gelip çattık.Olivanders....Her Hp hayranının bildiği gibi,her büyücüyü büyücü yapan esas eşya asadır....Asasız bir büyücü kanatsız bir kuş gibidir.İşte biz de bu noktada hemen gelmiş geçmiş en iyi asa yapımcısına,Mr. Olivander'a gidiyoruz.Diagon yolu'nun  diğer tarafına giden oka tık,sonra da daha açılmamış mağazaların tam ortasında duran Olivanders'a bir tık....O da hemen bize uygun olan asayı buluyor.Ve şu sözü de unutmamamızı tembih ediyor:Asa büyücüyü seçer,büyücü asayı değil. :)

 Duello klübü
Öğrendiğimiz büyüleri arkadaşlarımızla çalışmak için Pottermore'u açtığımızda önümüzde açılan haritadan Duello klübü'ne gitmek iyi bir fikir.Burada arkadaşlarımızla duello yapa biliriz.Haritada Duello klübünün adı Duelling Club'dur.
 

 Oyunda ne yapacağız?

 Değerli nesneler,galleonlar ve kurbağa kartları
Oyunda açılan sahnede saklanmış değerli malzemeleri ve ya nesneleri bulmamız bölüm kupasını kazanma açısından çok önemlidir.Bunlardan çok miktarda toplamak gereklidir.Bundan başka,gizlenmiş kurbağa kartları ve galleonlar da toplana bilir.Bu topladıklarımız hem de bölümü bitirmemiz için gereklidir.Sahnenin küçük resminin altında bulunan uzun ölçekte sahnenin ne kadarını bitirdiğimizi gösterir.Bu, diğer sahnelere geçmek için önemlidir.Sahneyi bitirdiğimizde kısa ve melodi gibi bir ses duyarız ve sahneyi bitirdiğimizi anlarız.İyi şanslar Hp hayranları! :)

Ben bu oyunu oynuyorum ve çok seviyorum.Size ilave bir şey de söylemek isterim ki sahneyi bitirmek için sahnedeki karakterlerin yaptığı hareketleri,hareket eden herhangi şeyleri de fareyle dokunarak hareket ettirmek sahnenin puan çizelgesinin artmasına yardımcı olur. :)

Dediğim gibi,bu oyunu seviyorum ve oynuyorum.Size de şiddetle tavsiye ediyorum.Boş zamanlarınız olduğunda,biraz oyun oynamak istediğinizde,hele de Harry Potter oyunu arayıp bulamadığınızda iyi bir seçenek.Bence bir deneyip nasıl olduğuna kendiniz bir bakın.Oyunda hepinize iyi şanslar dilerim!Diğer oyun eleştirisinde yine harika bir oyunla sizinle birlikte olacağım! :)

İYİ EĞLENCELER! :) 















Logo Design by FlamingText.com



4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeeet,ben de Potterkafayım. :) Oh be,blogger'da Potterkafa birini buldum demek. :) Pottermore'da ismin ne?Biraz duello yaparız. ;)

      Sil
  2. heeey oley faydalancam kiiii :)))

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar