6.3.14

Oyun/uygulama eleştirisi-Cafeland

Merhaba arkadaşlar, işte söz verdiğim oyun eleştirisi.Buyrun bakalım, Facebook oyunu Cafeland.


Bu oyunda kendi kafemizi kurup kafemizde eğleniyoruz.Bu oyunu bir dönem önce oynamaya başlamıştım.Çocuk oyunu gibi değil bence, oyun oynamağa bazılarının zamanı yok ama ben her gün bir kez girip yemeklerimi kontrol ediyorum.Bir kere girilirse harika bir oyun.Şimdi size oyunu oynamak isterseniz yardım etmek isterim.

Yukarıdaki resmi kendim yaptım, yayına yorum yaparsınız lütfen, emeye saygı.



İlk olarak size yrdım açılacak, ama bazı konularda size göstermek isterim.

  • Yemek pişirmek:Yemek pişirmek için aşçının, yani ocakların etrafında dolanan kız'ın ve ya oğlan'ın üstüne tıklaya bilir, ve ya ortada gördüğünüz menüden hamburger işaretine tıklaya bilirsiniz.Bu işarete ve ya aşçıya tıkladığınızda önünüze bir sürü yemekten oluşan bir menü çıkacak.Hangi yemeği pişirmek istiyorsanız oradan seçip 'Pişir'e tıklamalısınız.
  • Dekorasyon:Kafenizi dekore etmek için gene ortada bulunan menüde bir kahverengi sandalye var.Ona tıkladığınızda önünüze bütün kafe eşyaları çıkacak.İstediğiniz yeri dekore ede bilirsiniz.Sandalyeye tıkladığınızda açılan menünün üstünde istediğiniz yeri dekore etmek için seçenekler bulunuyor.O seçeneklerden birini seçip istediğiniz rengi ve şekli seçmeli ve kafenize sürüklemelisiniz.Sürükleyip bırakdığınızda almış olursunuz.Kaydetmek için menünün sol alt köşesindeki v işaretine tıklamalısınız. 
  •  Genişlet:Genişletmek için dekorasyon'un hemen yanında bulunan, üzerinde bir parkenin iki yanına açılan ok olan işarete tıklamalısınız.Çıkan büyütme seçeneklerinde birini seçip üstüne tıklayın ve alın.
  • Parti ver:Parti vermek için Yemek pişirme menüsünün hemen yanında bulunan parti şapkası işareti'nin üstüne tıklamalısınız.Tıkladığınızda bir menü açılacak.Menüden istediğiniz Parti'yi seçip 'Başlat'a tıklayın.Parti yaptığınızda yemek hediyesi,balon ve kadeh gibi hediyeler kazana  bilirsiniz.Ayrıca parti verirseniz populerliğiniz de artar.Parti verdiğinizde insanlar kafenize gelir ve Jeton'unuz da artar.
  • Giysi değiştir:Şef'in ve ya Kasiyer'in elbisesini değiştirmek istediğinizde Parti vermek menüsünün hemen yanında bulunan mor gömleğin üstüne tıklayın.Önünüze 'Değiştirmek istediğini seç.' yazısı çıkacak.Oradan Kasiyer ve ya Şef'i seçin.Elbisesini seçip bitirdiğinizde 'Kaydet'e basın.Eğer değiştirmek istemezseniz 'Vazgeç'e basın.Gözünü, saçını ve dudağını da değiştire bilirsiniz.İsterseniz cinsiyeti bile değiştire bilirsiniz.
  •  Hediyeler:Hediyeler ünlülerin, arkadaşlarınız'ın ve ya Şefin Şans Slotu'ndan kazandığın hediyelerin bulunduğu yerdir.Oradan istediğiniz hediye'yi, yani yemeği seçip 'servis et'e tıklayın.Eğer hediyeniz yoksa arkadaşınıza hediye gönderin.Gönderdiğinizde onlar da size gönderir.Ayrıca Partiler'den de hediye kazana bilirsiniz.
  • Haftalık Yarışma:Haftalık Yarışma'da size verilen yemekleri pişirip hediye kazanırsınız.Jeton, kalp,  hemen pişiren biber, can kurtaran havuç, kazandıran yabanmersini,hızlandıran biber ve bazı yemekler kazana bilrisiniz.
  • Fotoğraf çek:Fotoğraf çekip açıklama hazırlaya bilir, ve çektiğiniz kafe fotoğraflarınızı zaman tüneli'nize göndere bilirsiniz.
  • Jeton kazanmak:Jeton kazanmak için yemekleri sata bilir, görevleri bitire bilir ve seviye atlaya bilirsiniz.Bunlardan başka Şefin Şans Slotu'ndan da Jeton kazana bilirsiniz.Jetonu yemeklere, dekarasyona ve kafe büyütmeğe harcaya bilirsiniz.
  • Kalp kazanmak:Kalp kazanmak için kalp veren görevleri bitirmeli, arkadaşlarınızı ziyeret etmeli ve seviye atlamalısınız.Bundan başka Şefin Şans Stotu'ndan da kalp kazana bilirsiniz.Kalp kazandığınızda  bunu partilere ve Özel kafe araçları'nın çalışmasına harcaya bilirsiniz.
  • Seviye atlamak:Seviye atlamak için görevleri bitirmeli ve yemekleri servis etmelisiniz.Seviye xp puan'ı kazzanmak için Şefin Şans Slotu'nu da oynaya bilirsiniz.
  • Cafeland Banknotu:Onu kazanmak için seviye atlamalı, görev bitirmeli, ve Şefin Şans Slotu'nu oynamalısınız.
  • Populerlik:Populer olmak için parti başlatmalısınız.
  • Soslar:Hızlandıran biber sosu, yemeklerinizin pişme saatini bir saat hızlandırır Kazandıran yabanmersini sosu, eğer yemek koymaya boş tezhagınız yoksa yemeklerinizi satmak içindir.Hemen Pişiren biber ise yemeklerinizin çabucak pişirir.Can kurtaran havuç ise bozulan yemeklerinizi kurtarır.İlk defadan yemekleriniz bozulursa hiç bir mailiyeti olmadan kurtara bilirsiniz.Ama bir kaç kez mailiyetlidir.Tabi, can kurtaran havucunuz yoksa ata bilir ve ya arkadaşınzıdan yardım isteye bilirsiniz.
  • Bahşiş:Masalarda insanların bıraktığı bahşişleri toplamalısınız.Bahşişleri topladığınızda sol üst köşedeki seviye çubuğunun altındaki beyaz çubuk dolduğunda kafenize ünlü gelir ve hediye getirir.
  • Müşteri fikri:Herhangi bir müşterinin üstyüne tıklayıp fikrini ala bilirsiniz.Bu mevzu ile ilgili bir çok görev de bulacaksınız. 
  • Mutfak aletleri: Mutfak aletleri Spatula,Kepçe,Satır,Servis çatalından oluşur.Oyunda Mutfak aletlerini yemeklerden bula bilirsiniz.Yemek mesüsünde bulunan yemeklerin hemen yanında, yani Kazançlar bölümünün en altında bulunan Jeton ve xp'nin altında bulunan mutfak aleti o yemeği pişirdikten sonra verilir.Jeton ve xp yemeği servis ettiğinde verilir, ama Mutfak aleti hemen yemeği pişirdiğinizde verilir.İsterseniz istediğiniz Mutfak Aletini aldıktan sonra yemeğin pişmesini beklemeden çöpe ata bilirsiniz.
  • Kafe kirli:Kafenizde insanlar gezdikçe kahve, su ve ayak izi bırakırlar.Bunları oyunu oynadıkça silmelisiniz.Eğer silmezseniz müşteriler sinirlenir.
  • Tazgahlar dolsun:Tezgahlar dolu olursa papulerliğiniz artar.Eğer yemeğiniz 3'ten fazla olursa daha iyidir, eğer azsa müşteriler sinirlenir.
  • Daha lüks dekor gerekli:Seviyeniz arttıkça dekorunuzu da daha lüks etmelisiniz.Eğer öyle olmazsa müşteriler memnun kalmaz.
  • Yemek yok:Tezgahların olu olduğundan emin olun.
  • 'Beni ziyaret et!' ve 'Bana hediye gönder!':Bunlara ben kulak asmam ama isterseniz sizi ziyarete gelen arkadaşlarınızı ziyaret edin ve hediye gönderin.
  • Özel kafe araçları:Özel kafe araçlarını belirli bir seviyeden sonra ala bilirsiniz.Bunlar kafenizde rahatlığın sağlanması içindir.
Benim söylemek istediklerim bu kadar.Oyun çok güzel ve bağımlılık yaratıcı.Ben çok sevdim isterseniz siz de oynaya bilirsiniz.Son olarak kafemden bir kaç fotoğraf yayınlamak isterim:













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar