31.8.18

BTS LOVE YOURSELF: ANSWER - Albüm İnceleme


BTS love yourself answer ile ilgili görsel sonucu

Selam dünya,ben Menolly!
(dikkat,bu yazı bir parça fangirl içerir!)

Evet,sözümü bozuyorum.Geçenlerde artık müzik yazısı yazmayacağım demiştim ama,olmadı...

Film - A Beautiful Mind - Akıl Oyunları


a beautiful mind ile ilgili görsel sonucu


Dünyanın en güzel filmlerinden biri daha.

Bu film,dünyanın en sakin ve en soğukkanlı,en ruhsuz insanını bile şüpheye düşürür...

Her zaman psikolojiye bir merakım olmuştur.Hatta bazen psikoloji okumak nasıl olur diye düşünüyorum,ama yaşadığım ülkede hayalimdeki gibi bir psikolog olmama imkan yok tabii.Benim düşündüklerim sadece başka ülkelerde olur.Herneyse,dur,konu dağıldı.

Özellikle de şizofreniyi hep merak etmişimdir,bana çok garip ve derin bir psikolojik sorun gibi geliyor.Nedense onu diğer tüm psikolojik sorunlardan ayıran bir şey var gibi.Şizofrenik biriyle tanışmak isterdim.
Ve bu film de şizofreniye olan merakımı artırdı:
Akıl Oyunları (İngilizce: A Beautiful Mind), Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash'in hayat hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı 2001 yapımı biyografik dram filmi.
Film, aynı adlı kitaptan senaryolaştırılmıştır. Esasen, John Nash adında bir şizofren matematikçinin hayat hikâyesidir. Nash, öğrenciliği sırasında oyun kuramı üzerine büyük başarılar elde etmiş parlak bir matematikçidir.

Merak ediyorum,acaba bir gün uyansaydık da etrafımızdaki çok sevdiğimiz insanların birer hayalden başka bir şey olmadığını öğrenseydik ne olurdu?
Mesela çok sevdiğim,her anımızı birlikte geçirdiğimiz bir arkadaşım,birden şizofreniden,ya da başka bir problemimden dolayı ortaya çıkan bir hayalden,bir halüsinasyondan başka bir şey olmasaydı,neler hissederdim?
Hepimiz çok kötü hissederdik herhalde.
İşte bu film de ünlü bir bilim adamının şizofrenik olduğunu öğrenmesini anlatıyor.

Film Slyvia Nasar'ın aynı adlı kitabından uyarlanmış,John Nash adlı matematikçinin hayat hikayesini anlatıyor.


Film beni tamamen tepetaklak etti.Hiç böyle beklemiyordum.Elbette güzel olacağını,seveceğimi falan düşünüyordum ama adamın filmin başından beri konuştuğu arkadaşının hayale dönüşeceğini tahmin etmemiştim.
Yarısından sonra bana büyük bir 'oha' dedirtti.

Oyunculuklarıyla,her şeyiyle efsane bir film,kaçırmayın derim.
Logo Design by FlamingText.com

Okuduğum bloglar