5.10.18

Grup Tanıtımı - Ninety One


Ä°lgili resim

Kazakıstan müzik grubu Ninety One.Evet,bu sefer Kazakistandayız.

Dimash'dan sonra Kazakistan'a taktım,bu grubu da canım arkadaşım Zeynebin tesadüfen şarkılarından birini beğenirsin sen diyerek bana atmasıyla tanıdım.Ve evet,beni tanıyor gerçekten de beğendim :D


Ä°lgili resim

Bu aralar iyice tanınmaya başlayan bu Kazakistanlı abilerle,yani 91 ile sanırım mayıs ayından beri tanışıyoruz.Hazirana doğru Eaglez fandomuna doğru sürüklendim ve E.Yeah ile geri döndüklerinde onları deli gibi bekledim :D
Ne kadar hızlıyım bu konularda.


ninety one ile ilgili görsel sonucu

Ninety One tanıması zor bir grup değil aslında,son zamanlarda dediğim gibi popülerleşti,Türkiyede çok tanınıyor ve Kazakistan pop müziğini dünyaya tanıtan grup,yani q-pop'un,Kazak pop'nun ilk grubu.Bu yüzden Kazakistanda da çok seviliyor.
Tabii,ilk çıkış yaptıklarında,farklı görünüşleri,farklı müzik tarzları ve boyalı saçlarıyla henüz böyle şeylere alışmamış Kazakistanda hoş karşılanmamışlar,hatta linç yemişler,ama zamanla iyice popülerleşmişler,hatta yakın zamanda İstanbul'a da geldiler...
İlk çıkış yıllarında yaşadıkları ile ilgili çektikleri '91' ismindeki bir film de var,2017 yazında çıktı,ama internette bulunmuyor.İzlemeyi çok isterim ama,yok işte...

Peki Ninety One kimdir?Ne zaman,nasıl kurulmuştur?Kaç kişiden oluşur,nasıl müzik yapar?


ninety one ile ilgili görsel sonucu

Ninety One ve ya 91,2014'te Juz Entertainment tarafından kurulmuş Q-pop grubudur.Grubun kurucusu,ORDA üyesi Erbolat Bedelxan'dır.
Grup 2014'te K-Pop Idols projesi sayesinde ortaya çıkmış.Üyelerden Zaq ve A.Z  Kpop Idols'un kazananı olurken,Alem ve Bala sonradan onlara katılmıştır.Dörtlü SM Entertainment'de bir süre eğitim gördükten sonra,A.C.E'in de aralarına katılmasıyla grup kurmaya karar verirler.İlk isimleri KTI-Boys ve W idi.Ama 2015'de Ayıptama ile çıkış yaptıktan sonra grubun adı şimdiki halini aldı.Ninety One, Ayıptama mini albümü ve Ayıptama(Ayıplama) şarkısına yaptıkları klip ile başarılı bir çıkış yaptı.


Ä°lgili resim

2016 temmuzunda Kaitadan(Yeniden) klibiyle geri dönüş yapıp,Gakku Tv'de listelerin başına yükselmiştir.2016 aralık ayında Kalay Karaysın? (Ne dersin?) ile geri döndüler.Bu şarkı ile 20 hafta Gakku Tv'de liste başından düşmemişlerdir.


Ä°lgili resim

Qarangy Zharyq 2K17'nin çıkmasıyla,ard arda yeni klipler yayımlanmıştır.Sy Asty(Su Altında),Yeski Taspa Bii(Eski Plak Dansı),Bayau(Yavaşça) ve Mooz(Buz) gibi şarkıları listeleri yıkıp geçmiştir.
2017 ağustosunda Mooz(Buz) yayımlanmış,24 ağustosta 91 isimli filmleri çıkmıştır.
2017 aralığında son olarak Ah!Yah!Mah! çıktıktan sonra,bir süre yeni bir şey gelmese de,grup 25 temmuzda Dopamine albümü ile geri döneceklerini çok geçmeden duyurmuştur.Albüm yayımlandıktan sonra E.Yeah ve All I Need klipleri yayımlanmıştır.

Ninety One'ın kısaca geçmişi bu şekilde,tabii ki daha fazla inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


ninety one ile ilgili görsel sonucu

Üyelere gelince,beş üyeleri var,iki rapper,3 vokal; A.Z,Ace,Alem,ZaQ ve Bala.


Ä°lgili resim

A.Z,Azamat Baybolat oğlu Zenkayev,baş rapper ve lideri.93 doğumlu,grubun herhangi bir klibinde dikkati hemen üzerine çeken,herkesin GD'e benzettiği çocuk,müthiş rap yapıyor.GD'i örnek aldığı ve ya ondan esinlendiği düşünülüyor,gerçekten de kendisinde G-Dragon'dan esinlenmeler görebilirsiniz,giyiminde,tavırlarında.
K-pop Idols projesi ile gruba dahil olmuş,Underground Rapper kendisi.Grubun esas söz yazarlarından.İlk gördüğümde bana çok naif ve tatlı gelmişti ama bir o kadarda iyi rap yapıyor.


zaq ninety one ile ilgili görsel sonucu

ZaQ,Dulat Bolat oğlu Muhammetqali,grubun diğer rapper'ı,aynı zamanda grubun komedyeni.Kendisini eğer Ninety One videolarını izlerseniz,sizi kahkahalara boğabilir.'Kızlar nasıl selfie çekilir'den,sıkılınca Alem'in başının etini yemesine,Bala'ya yaptığı şakalara kadar grubun mizah kaynağı.Kenardan çok komik ve tatlı görünüyor ama grupta rap'ni en sevdiğim kişidir,ayrıca Ninety One'ı gören hayranlar ZaQ'ın aslında çok erkeksi olduğunu söylüyorlar,acayip tavırlarının aksine...
ZaQ'ı düşününce Ninety One space bölümlerinden birinde Alem'i 'Batırxan,Batırxan' diyerek ve omzuna vurarak çağırışı geliyor... :D Gülmekten ölmüştüm ya.
ZaQ'ı sevin!


zaq ninety one ile ilgili görsel sonucu

Sırada Alem,Batırxan Abay oğlu Melikov,grubun ana vokali,nefis bir sesi var.Şan eğitimi almış,yüksek notalara çıkabiliyor,şarkılarda sesinin özel bir yeri vardır.Aslında Özbekistan doğumlu,Voice of Kazakistan ve X Factor yarışmacılarından.Aşırı yetenekli...
İlk başta beni derinden etkileyen üyeydi,özellikle de Ayıptama klibinde.Hatta biasım bile olabilirdi.
Hala çok severim!


ace ninety one ile ilgili görsel sonucu

Azamat Kayrat oğlu Aşmakın,grubun ikinci Azamat'ı,diğer bir vokali ve namı diğer Ace!
Şarkılarda genelde şeker gibi sesiyle nakaratları söyleyen,köfte dudaklı ve adeta bir yakışıklılık abidesi,sık sık Kim Seok Jin'e benzettiğim müthiş adam.Grup onun vokali olmadan olmazdı.
Bir ikinci Seok Jin,müthiş bir visual.Allahın fake maknae'si...


Ä°lgili resim

Ve geldik canım biasım,şeker çocuk,rüyalara balıklama dalan adam,Daniyar Akılbay oğlu Qulımşa,yani namı-diğer grubun miniği Bala!
Bala,grubun hazine sandığı resmen,aşırı yetenekli ve hareketli,abilerini canından bezdiren bir 98'li.Grubun ikinci vokalisti,kendisi genelde şarkıların başında hoş sesiyle bizi alıp götüren kişidir.Sahne ismi Bala(yani küçük) kendisine aşırı uyuyor,çocuksu bir karakteri var.İlk başta Ace'i bias olarak belirlesem de,Ninety One space'ler ve performanslardaki yetenekleriyle beni kendine çeken,adeta beni seçen Ninety One biasımdır.
Bazen bana fotoğrafına bakıp fangirl krizleri geçirtir.
çığlık atar*  Bala neden bu kadar tatlısın?!!!


Ä°lgili resim

Ninety One'ın bütün şarkıları güzel,ama özellikle aşağıdakilere bakın,klipler efsane.Beim en sevdiğim şarkıları anlamı da çok hoş olan Mooz şarkısı.
Ninety One - Mooz
Ninety One - E.Yeah
Ninety One - All I Need
Ninety One - Ah!Yah!Mah!
Ninety One - Yeski Taspa Bii
Ninety One - Ayıptama
Ninety One - Kaitadan
Ninety One - Kalay Karaysın
Ninety One - Umypta

Bence Kazakistan'ı en güzel tanıtan insanlardan Ninety One.Bir şans vermeyi,farklı bir şeyler denemeyi unutmayın.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

Okuduğum bloglar