9.8.18

Anime - Ruhların Kaçışı - Spirited Away - Sen to Chihiro no Kamikakushi



A young girl dressed in work clothes is standing in front of an image containing a group of pigs and the city behind her. Text below reveal the title and film credits, with the tagline to the girl's right.

Aslında anime değil ama,film de değil. Anime filmi çok saçma olur dedim o yüzden böyle yazdım.

Geçen ay sonunda izlediğim bir anime filminden bahsedeceğim.Spirited Away.

Film - Geleceğe Dönüş - Back to the Future


back to the future ile ilgili görsel sonucu

Bu yaz izlediğim en zevkli film serisi!

Yine bir klasikten bahsedeceğim.
Geçen ay üç filmini de iki günde bayılarak izleyip bitirdiğim sonra da ablama izlettiğim Back to the Future'den bahsedelim!

Geleceğe Dönüş (İngilizce özgün adı: Back to the Future), Robert Zemeckis'in yönetmenlik, Bob Gale'ın yardımcı senaristlik, Steven Spielberg'in yürütücü yapımcılık yaptığı, 1985 yapımı bilim-kurgu, macera ve komedi türündeki filmdir. Başrollerinde Michael J. Fox'un Marty McFly, Christopher Lloyd'un Emmett Brown olarak yer aldığı filmde, Crispin Glover, Lea Thompson ve Thomas F. Wilson da yan rollerdedir. Geleceğe Dönüş'te, bir delikanlının kazara 1985 yılından 1955 yılına gitmesi konu edilir. Lisede okuyan anne ve babası ile tanışan genç, yanlışlıkla annesinin romantik ilgisini çeker. Anne ve babasının aşık olmasını engellediği için hatasını telafi edip, 1985 yılına geri dönmek zorundadır.


back to the future ile ilgili görsel sonucu

Şu an yüzümde kocaman bir gülümseme var.

Bir dönemin bilim kurgu filmi,bir kült,bir klasik,bilim kurgu ve macera filmleri dalında çığır açan ve Michael J.Fox'u herkese tanıtan film.Bir kere izlerseniz her zaman gülümseyerek hatırlayacağınız bir başyapıt.
(filmin tanıtımı bana yaptırmalıydılar :D)


back to the future ile ilgili görsel sonucu

Bilim kurgu filmlerine bayılırım!Bir de eski olunca.
Filmin ilk başta afişini çok sevdiğimi hatırlıyorum.Daha sonra 'hadi bir izleyeyim bakalım' dedim ve derin nefes alıp açtım.Çalışma masasına bilgisayarı koydum,geçtim başına.Şöyle bir arkama yaslandım,yanımda da her türlü meyve :D (evet bir yandan yiyorum bir yandan izliyorum)
İlk başladığında zaten o hissi alıyorsunuz.Film Marty'nin Doctor'un evine girmesiyle başlıyor.

Marty'yi oynayan oyuncu, Michael J.Fox çok dikkatimi çekmişti.Filme başkasını koysanız asla bu etkiyi vermezdi bence,filme çok çok yakışmıştı.Ya da film ona yakışmıştı :D
O 80'ler havası yüzünüze değiyor resmen.Müzikler,sokaklar,Marty'nin kaykayı,her şeyiyle 80'ler yani...
Karakterlerin içtenliği ve komikliği tam yerindeydi.Doctor ilk başta tuhaf geliyor ama sonradan adama o kadar ısınıyorsunuz ki.Eğlence dolu bir film değim yerindeyse.Her sahnesinde ayrı bir eğlence var.

geleceğe dönüş ile ilgili görsel sonucu
Ve o efsane Delorean...

Emmet Brown neden zaman makinesini  Delorean DMC-12 model arabaya koyuyor ki?Bunu çok merak etmiştim.Doktor bunu bir zaman makinesini şık bir arabaya koymak istediğini söyleyerek açıklamıştı :D
Ayrıca,Michael J.Fox,Delorean'a her bindiğinde kafasını arabaya çarpıyormuş :D

Filmi beğenmemek imkansız bana göre,gerek oyunculukları,gerek çekimi ile bir kere izleyince unutmak çok zor.
İronileri,karakterleri,samimiyeti ile herkesin bir kez izlemesi gereken bir film.

geleceğe dönüş ile ilgili görsel sonucu
Hey McFly! *_*

Müzikleri de kendisi gibi güzel.Özellikle bahsetmek istediğim ilk defa filmin başında dinlediğimiz Huey Lewis and the News'dan - The Power of  Love.İkincisi ise Marty'nin filmde söylediği Johnny B. Goode.İkisini de aşağıya bırakıyorum,dinleyin :)
Huey Lewis and the News - The Power of Love
Chuck Berry - Johnny B. Goode (Marty McFly)

İlk filmde Marty yalnışlıkla 50'lere gidip annesi ile babasının tanışmamasını sağlıyor.(paradoks paradoks :D) İkinci film ise daha bir karmaşıktı ve ben o karmaşaya bayıldım :D Kesinlikle ikinci filmin senaryosu daha güzeldi,ama elbette üç film de izlenmeli.
Böyle bir klasikten çok bahsetmeye gerek yok,zira kendisi şarap gibi,eskidikçe güzelleşen bir yapım.Eğer hala izlemediyseniz,izlemeniz şiddetle tavsiye olunur.
İlerde de bir dört beş kez izlerim ben bu filmi :)

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

Film - Rüzgar Gibi Geçti (Gone with the Wind) - Hayal Kırıklığı


rüzgar gibi geçti ile ilgili görsel sonucu

Bu bir hayal kırıklığı yazısıdır...

Bu yazıda size neden bir çizgi filmde duyduğunuz bir filmi izlememeniz gerektiğinden bahsedeceğim :)

Evet,ben Rüzgar gibi Geçti filmini Mimi çizgi filminde Mimi'nin kendisinden duymuştum.Taa çocukken ve Mimi'ye bayılırken.Taa o zamandan beri de aklımdaydı bu film.Ama izlememiştim.Yaz devam ederken birden aklıma gelince bir bakayım hadi dedim kendimi durduramayıp.Bakmaz olsaymışım.

Okuduğum bloglar