17.6.18

Film - Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption


shawshank redemption ile ilgili görsel sonucu

Yeniden selam!

Yakın zamanda izlediğim en güzel filmlerden.
Imdb top 250 listesine başladım.Ve ilk sırada da bu film vardı,Imdb'ye göre en iyi film imiş.Ben de izleyeyim dedim.İyiki de izlemişim.

Film ne hakkında derseniz:

Stephen King'in Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti adlı novellasından uyarlanan film, masumiyetini iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle Shawshank Devlet Cezaevi'nde yaklaşık 20 yılını geçiren bankacı Andy Dufresne'in hikâyesini anlatır. Cezaevinde kaldığı süre boyunca diğer mahkûmlardan Ellis Boyd "Red" Redding ile arkadaşlık kuran Dufresne, cezaevi müdürünün para aklama faaliyetlerine yardım etmeye başladıktan sonra gardiyanlar tarafından korunmaya başlanır.

Film, gişe hasılatının bütçesini zor karşılamasına rağmen eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve birçok ödüle aday gösterildi. Sonrasında kablo televizyon, VHS, DVD ve Blu-ray üzerinde büyük bir ilgi gördü. Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı AFI'nın 100 Yılı... 100 Film listesinin 10. yıldönüm sayısına dahil edildi. IMDb sitesinde 1.748.010'dan fazla kişinin oylarıyla 10 üzerinden 9.2 puan aldı ve gelmiş geçmiş en iyi film seçildi.

Yukarda da dediği gibi,dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi.
Peki bence öyle mi?

'Gelmiş geçmiş en iyisi' demek biraz riskli.Sadece film konusunda değil,diğer konularda da öyle,çünkü herkes için en iyi farklı.Filmlerde de dalında çok iyi olan filmler oluyor,zevke göre değişebiliyor.O yüzden gelmiş geçmiş en iyi film değil de,dalında en iyilerden.Ama,insanı derinden düşündürmesi ile olsun,etkilemesi ile olsun gerçekten kaliteli.

Ve Stephen King'in kitabından uyarlama.Şaşırdık mı?Hayır.Böyle harika bir kurguyu sadece o ortaya çıkarabilirdi zaten.

Eğer izlemezseniz bir şey kaybeder misiniz?Evet!
Çünkü gerçekten ölmeden önce bir kere en azından izlenmesi gereken bir film.Çok derin anlamları var,özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu bir daha düşündürüyor.Bir insanın en küçük yalnışından dolayı tüm hayatının nasıl değiştiğini,ya da daha doğrusu,küçücük bir yalnışlığın,küçücük bir olayın bir adamın hayatını nasıl değiştirdiğini gösteriyor.Kesinlikle izlenmeli.

Oyunculuklar güzel,çekimleri de çok beğendim.Özellikle Andy karakteri beni on ikiden vurdu,filmin sonuna kadar hayran kaldım.Hele o son sahneleri neydi öyle ya...Anlatmayayım,izleyin siz.

Redding karakteri de bir o kadar başarılıydı.Son sahnesi ile gülümsetiyor,mutlu ediyor insanı.
Hadi gidin ve kaçırmayın,hemen izleyin.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

3 yorum:

  1. İnsan hayatı çok ilginç... Bir kurye, bir kararla ilgili not kağıdı kapıyı yapıştırmaz. Sizin hiç bir şeyden haberiniz olmaz. Tesadüfen öğrendiğiniz de müdahale etmek için tek gününüz kalmıştır. Olaylar aksiyon hale gelir..
    Şu sıra filmi izlemek için iyi olmayabilir.. Stephen Hawking'in bizi yeniden yeniden düşündürmek istediğini tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. güzel tabiiii, bi de yeşil yol var baaak :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar