17.6.14

Okudum bitti-Tess Gerritsen-Çırak


Cerrah Geri Dönüyor… Ve Bu Kez Yalnız Değil…

Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve "çırağına" meydan okumaya hazırlanmaktadır.



Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın. PEOPLE



Ustaca ve ürkütücü… Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz. THE WASHINGTON POST BOOK WORLD



Tam anlamıyla korkunç… Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen'in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor. BEŞİNCİ TÜP'ün yazarı MICHAEL PALMER



Gerritsen'in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var… Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz… MAINE SUNDAY TELEGRAM



Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin… Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. PUBLISHER'S WEEKLY



Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman… Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat… BOOKLIST


İşte Çırak da bitti.Valla ben bu kez hızıma hayranım.Daha 3-4 gün önce Cerrah'ın eleştirisini yapmıştım şimdi ise Çırak isimli kitabın eleştirisini yapıyorum.Şimdi Günahkar isimli kitabı okumaya başladım.Onun da eleştirisini blogumda göreceksiniz. :)

Yukarıdaki yazıdan da okuduğunuz gibi Cerrah geri dönüyor.Yanında biri daha var.Eskiden Andrew Kapra'nın çırağıydı ve onunla birlikte cinayetler işlerdi.Catherine Cordell Andrew Kapra'yı öldürdürmüştü.Bundan sonra Cerrah,yani Warren Hoyt(Cerrah kitabını okuyanlar için söylüyorum.)yalnız çalışmaya başlamıştı.Geçen yaz işlediği cinayetleri yalnız işlemişti.Ama işte yeni bir arkadaş,bir kardeş buldu kendine.Boston polisleri bu yeni çırağa Dominator ismini taktılar.Ve Warren Hoyt  Dominator'la birlikte yeni maceralarına atılmak için hapisten kaçtı.Rizzoli için daha kötü bir durum bu.Çünkü Catherine Cordell'in yerine geçmiş durumda.Andrew Kapra'nın saldırısından sonra korkmaya başlayan Catherine Cordell, şimdi kocası Thomas Moore ile balayında.Rizzoli ise yalnız.Onun halinden en iyi arkadaşı Thomas Moore anlar ama o da şu anda eşi Catherine ile balayında ve Rizzoli onları rahatsız etmek istemez.Warren Hoyt,yani Cerrah hapishaneden kaçtıktan sonra yeni çırağı Dominator ile birlikte cinayetler işlemeye başlar.Warren Hoyt'dan önce Dominator evli çiftleri seçer,kadına saldırırken adamın izlemesi için onu şok tabancası ile bayıltır,sonra oturur vaziyete getirirdi.Bir de eğer adam kıpırdarsa duysun diye eline bir fincan koyardı.Sonrasında olay yeri incelendiğinde adam ölü,kadın ise kayıp bulunurdu.Günler sonra kadın tanınmaz halde bir ormanda bulunurdu.Polislerin düşüncesine göre Dominator kadını öldürdükten sonra onunla cinsel ilişkiye giriyordu.İğrenç olduğunu ben de farkındayım.Daha sonrasında polisler adamın peşindeyken mezarlığa geldiler.Mezarlık,adeta onun haremiydi.

Daha sonra diğer cinayetlerde Dominator'un yalnız olmadığını anladılar.Cerrahla,yani Warren Hoyt'la birlikteydi ve artık adamların eline fincan vermiyordu çünkü eğer adamlar kıpırdarsa ona haber verecek biri vardı.Ve en sonunda anlaşıldı ki,onların en son hedefi yalnız yaşayan bir kadın olacak.Çünkü artık Dominator işini yaparken onu seyredecek bir seyirci var.

Bir taraftan Rizzoli'nin işine burnunu sokan biri çıkmıştır.Bir FBI ajanı Rizzoli'nin işine burnunu sokmuş,ona yardım etmekte ısrar etmiştir.İsmi Gabriel Dean olan bu FBI ajanı,bu vaka hakkında her kesten çok şey biliyor aslında.Bir zaman sonra Rizzoli onu çekici bulmaya başlar.Onun böyle soğukkanlı davranmasına hayran kalır.Vakada birlikte çalışmaya başlarlar ve bir gün Dean onu Washington'a davet eder.Nedenini söylemediği için sinirlenen Rizzoli,uçakla Washington'a gelir ve Dean onu Senatör Conway'ın evine davet edilir.Senatör Conway sakladıkları,bildikleri her şeyi ona anlatırlar.Eski savaşlarda şimdiki vakaya benzeyen cinayetler olmuştu binlerce.İşler çok karışık olduğundan kimse onlarla ilgilenememişti.Ve bu cinayetleri işleyen Dominator'du.Savaş döneminde olan bir ülkede cinayet işlemeyi tabi ki, iyi bir fırsat bilecekti.Ortalıkta işlenmiş onca cinayet,otopsi yapılması gereken onca ceset varken kim kadınların ırzına göz koyan bir adamı fark ederdi ki?

Ayrıca Dominator bir askerdi.CIA için çalışmıştı.Ve CIA,onun hakkında bildiklerini kimseyle paylaşmamıştı çünkü bu bilgilerin medyaya sızmasından çok korkmuşlardı.Bunları duyduktan sonra Rizzoli Dominator'un savaş hakkında çok şey bildiğini anladı.Dean da savaş meydanlarında olmuştu Conway'la birlikte.Sonrasında Rizzoli ve Dean Rizzoli'yi otele bırakmak üzere Conway'ın evinden çıkarlar.Bir de yağmur yağıyordur ki,sanki kocadan dökülüyor.

İşte sonrasında Dean'ın çekimine dayanamayan Rizzoli otel odasında Dean'la küçük bir macera yaşar.Bir birlerinden çok hoşlanmış aşıklar gecenin bir vakti bir telefonla ayrılırlar.Bu Rizzoli'nin
telefonuydu.Rizzoli telefonun Frost'dan geldiğini anlar.Frost der ki, Rizzoli'nin evine girmişler ama hiç bir şey almamışlar.

Sonrasında Rizzoli kalkıp duşa girdi.Duştan çıktıktan sonra giyindi ve gitti.Dean'la geçirdikleri macera sadece bir hataydı.Ve bundan sonra da olmayacaktı.Doğruca evine gidiyordu.Boston'a varmıştı ve onu bekleyen arabaya bindi.Arabanın şoförüne bakmamaya çalışıyordu.Ama sonrasında ona baktığında onun kim olduğunu anladı ama çok geçti,şoku omuzundan yemişti.

Şoför Dominator'du.Onu Warren Hoyt'un yanına götürüyordu.Onu bagaja koydu.Warren Hoyt'a,yani Cerrah'a doğru yola çıkmıştı.

Sonrası?...Sonrasını da siz okuyun canım,onu da ben mi söyleyeyim. :D

Bence Tess Gerritsen'in her kitabı gibi okumaya değer.Her sayfasından adrenalin akıyor ya. :)

İndirmek için buraya tıklayın. :)

İyi okumalar! :)


Alida Marmaris
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar