29.8.14

Marvel hastalığı-Demir adam ve Yenilmezler 1-Toplu eleştiri-Parmak kız'dan masallar beni mimledi


 


Tony Stark yani demir adam silah üretmek zorunda bırakılan zengin bir sanayicidir. Ancak bu çalışması sırasında, savunma amaçlı kendisi için de bir çeşit zırh üretmektedir. Ve bu zırh Tony Stark' a bir takım güçler vermektedir. Filmde 2. ve kötü karakter olan M.O. D.O.K ise öldürmek için programlanmış bir mekanizmadır. Film bu 2 karakterin amansız mücadelesini konu almaktadır. Çin’den arkasına bakmadan kaçıp ABD’ye geri döndüğünde tehlikeli bir komplonun varlığını keşfedince durdurabilmek için de Demir Adam’a dönüşüyordu. Sallanan sandalyesinde oturan kocaman kafalı bir yaratıktır. 

Ablamın Marvel hastalığı var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. :/

Sizin bir fikriniz var mı?Çünkü benim yok.Bulaşıcı salgın Marvel hastalığı ablama Disney Channel'dan geçti,Kaptan Amerika'yı izlemek istedi ve bingo!Ablam ilaçsız bir hastalığın pençesinde. :/

 Her neyse,zaten ablam Marvel'le çok mutlu.Bu gün Demir adam ve Yenilmezler 1'i ışık hızıyla izledik,ablam Tony Stark'a aşık oldu.Bu arada onu suçlamıyorum,adam tam bir deha ve çok yakışıklı.Stive'den daha yakışıklı değil,aynı hizada gidiyorlar,ikiside birer king. :)

 Hiç uzatmadan Demir adamın yorumuna geçiyorum.Film için ilk söyleyeceğim muhteşemdi,Tony de demir adam zırhı da,Marvel'in adeti üzerine efektler de olağanüstüydü.Tony Stark silah üreten şirketinde sorumluluk özürlü ve rahatına düşkün bir adam olarak önümüze çıkıyor.Kızlar,kumar,içki ve yağmur gibi akan para...Oh ne ala memleket! :) Ama tabi her iş adamında bir klasik haline gelmiş bu kaçırılma olayı,neredeyse para canavarı her iş adamı bir gün geliyor da kaçırılıyor.Tony,yani Demir adam da kaçırılıyor.Ve kaçmak için bir zırh üretiyor.Daha sonra rahat hayatına geri döndüğünde silah üretmeyi bırakma kararı alıyor ve zırhını geliştiriyor.İşte Demir adam'a da böyle dönüşüyor. :)

 Önceleri bu zırh işini ve demir adamlığı sırf zevkten yapıyor,ama sonraları bunu insanların hayatını kurtarmak için yapılmış bir süpermen kostümüne dönüştürüyor,çeşitli yerlerdeki insanları acımasız silah ve dalınası adamlardan kurtarıyor.İşte Demir adam oluyor böyle böyle. :)

Yenilmezler'e geçmeden önce şunu söylemeden edemeyeceğim:

 Gerçek şu ki,ben Demir adamım. :)

Yenilmezler 1

Marvel hastalığı ile Yenilmezler'e de hemen baktık.O da harikaydı,başta bir halt başaramayan yenilmezler ekibi,sonrasında her işi başaran ve bir birleriyle dost arkadaşlara dönüşmüştü.Ne diyebilirim ki,tek kelimeyle muhteşemdi.(Filmde olanlar hakkında bir şey diyemeyeceğim,spoiler olmasın.) :)

 Ve Hulk'ın bu kelimelerini de söylemeden bitiremem:

Çelimsiz tanrı! :)

İzlemek isterseniz Demir adam 1'in fragmanı:

    İzlemek isteyenler için Yenilmezler 1'in fragmanı

 

 










Alida Marmaris

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduğum bloglar