25.12.17

İzledim Bitti - Fight Club


Selam dünya ben Menolly!

Nabersiniz?Yılın sonuna gittikçe yaklaştıkça,bende bir heyecan artışı oluyor.2018 geliyor yaa,yeni bir yıl geliyor!
Bu arada yapmam gereken bir de mim var,o da aklımda.
Chanmina - Who Are You açarak,taa iki hafta önce pazar günü izlediğim bir filmin yorumunu yapacağım.Aynı zamanda da çay içiyorum.


Fight Club'ı şimdiye kadar izlemeyen var mıdır acaba?Aslında vardı,bendim o.Fakat,artık her yerde gördükten sonra bir çok insanın favori filmi olan ve bir çok insanın beynini yakmış,etkilemiş ve bir çok harika yorum almış olan bu filmi ben de izlemeliyim dedim.Son damla olarak da severek takip ettiğim Filmler ve Filimler youtube kanalında görünce,dedim bu kadar bekletilmez izlicem.

Gerçekten herhalde bir iki aydır,hatta belki de yazdan beri notlarım arasında duruyordu.
Ve yorumu da bir o kadar gecikti.Fakat sonunda buradayım.Kulaklıklarım kulağımda,Fight Club yazısını hazırlıyorum,ne kadar mutluyum bilemezsiniz.


Filmin konusunu muhtemelen çoğunuz biliyorsunuzdur,ama yine de buraya yazıyorum:

Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir. 
-Sinemalar.com'dan
Bitirdikten sonra,bir kaç dakika düz duvara bakıp hayatımı sorguladığım doğrudur.
Filmin başları,bir kaç dakika adaptasyon sorunu yaşansa da,ortalarına doğru filmi bırakamaz hale geliyor insan.Tyler olayını baş karakterimizden önce anladım,fakat sanırım adı Jack olan baş karakter ise filmin sonunda anca anlıyor.
Filmin gidişatındaki bir kaç sahne var ki,geri gidip tekrar tekrar izleme isteği yaşatıyor.Mesela,Tyler'ın eline kül tuzu döktüğü sahnede dedikleri,inanılmazdı.
 -spoiler vermemek için kıvranıyordu
Film bir çok bölümde beyin yakmakla birlikte,inanılmaz mesajlar da veriyor ve replikleri inanılmaz,özellikle Tyler'ın.

Helena Boham Carter gerçekten harikaydı
Marla'nın ne diye filmde olduğunu,filmin sonlarına kadar anlayamıyor insan.Ama,sonlara doğru biraz bir şeyler çakıyorsun sanki.
Brad Pitt'in performansı harikaydı.Edward Norton'dan bahsetmiyorum bile,çok iyiydi bence.
İnsana hayatını,kendini sorgulatan bir film.Sadece uykusuzluğun bir insanı ne hale getirebileceğini,ve ya her bir insanın aslında etrafında gördüklerinin gerçekliğini sorgulaması gerektiğini düşündürüyor.
Verilen mesajlar,sahnelerin kalitesi,müzikleri ve daha bir çok şeyi ile,izlenmesi gereken bir film.Ben neden şimdiye kadar izlemedim bilmiyorum.



Jack hayatına yön veremeyen,kararsız ve bitkin bir şekilde ortada kalmış biriyken,bir anda tam tersi olan Tyler ortaya çıkıyor,onun kendi kafasında kurguladığı bir kahraman gibi.Bu hepimizin,olmak istediğimiz birine benzemeye çalıştığımızı,belki de hepimizin ideal olarak seçtiğimiz insanları kafamızda kurguladığımızı getiriyor akla.Belki de gördüğümüz ve benzemeye çalıştığımız bir çok kişiyi de sadece hayal etmişizdir,kim bilir.

Bir de bir son sahnesi var,ne ben anlatayım,ne siz sorun,enfes bir sahne.

Bu efsaneyi izlemeyen çok şey kaybeder,bence bu film hakkında konuşulmaz,izleyerek o hissi siz de almalısınız.

Hala izlemeyen varsa,gitsin,açsın,otursun,izlesin.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

Okuduğum bloglar