29.9.14

Şimşek kız'ın güncesi-Koşun Mobidik'e!



 Bildiğiniz gibi benim en iyi olduğum konu yazmak.Okulda da bu konuda iyiyim,okumak ve yazmak.Sesimi diyaloglarda öyle iyi uygunlaştırıyorum ki,herkes bunu kimden öğrendiğimi sorup duruyor,bende onların sorularını cevaplıyorum tabi,her çocuk gibi ben de büyüklere bakıp bütün yaptıklarını yapıyorum,onları taklit ediyorum,ve ablam da tıpkı benim yaptığım gibi diyaloglarda sesini uygunlaştırmayı beceriyor.Ben de onun sayesinde bunu yaptım.

28.9.14

Aşk acısı çekip içine kiltlenenlere!-Size iki çift lafım var!



 
-Niye ağlıyorsun?

-Ağlamıyorum....

-Ama ağlıyorsun.

-Ağlamıyorum dedim ya!

-Ağladığını görüyorum.

-Tamam be!Ayrıldık,oldu mu?!


27.9.14

Doğum günün kutlu olsun Google!




 Bildiğiniz gibi bugün Google'ın 16 yaşı oluyor.Ben de Google için bir doğum günü paylaşımı hazırlamanın hoş olacağını düşündüm.Buradan Google şirketini de kutluyorum.Google her şeyi bulmada bize yardım ediyor,öyle bir uygulama ki biz daha aramak istediğimiz şeyi daha biz yazıp bitirmeden tahmin ediyor.Google şirketine böyle bir uygulamayı,böyle bir efsaneyi bize sunduğu için teşekkürler.

Okudum bitti-Sophie Kinsella-Numaran bende var



Aşık mıyım? Bilmiyorum.
Beni sevip sevmediğini bilmiyorum.
Onu sevip sevmediğimi bilmiyorum.
Tek diyebileceğim, aklımdan hiç çıkmayan tek ki şi o.
Duymak istediğim onun sesi. Görmeyi umduğum onun yüzü.
Bravo bana! Kaybettim :(

Şu dünyada kaybetmemem gereken tek şeyi kaybettim. Nişan yüzüğümü! Magnus'un üç nesillik aile yadigarı.
Ve şimdi, tam da annesiyle babasının döndüğü gün kaybettim. Kaybetmek için o günü buldum. Derin derin nefes al, Poppy.
Olumlu düşün :)

Bir hayır yemeğinde kızlarla iki kadeh şampanya devirdikten sonra Poppy'nin hayatı bir anda tepetaklak oldu. Yalnızca nişan yüzüğünü kaybetmekle kalmadı, arkasından yaşanan panikte cep telefonundan da oldu. Titrek bacaklarla otelin lobisinde dört dönerken, bir çöp kutusunda terk edilmiş bir telefon buldu. E, mal bulanındır demişler! Artık otele bir numara bırakabilirdi. Kaderinde vardı demek ki!
Tek sorun şuydu ki, telefonun sahibi işadamı Sam Roxton, onunla aynı fikirde değildi. Cep telefonunu geri istiyordu ve Poppy'nin, tüm mesajlarını okumasından ve özel hayatına burnunu sokmasından hiç hoşlanmamıştı. Üstüne üstlük yüzüğü bulana kadar Poppy'nin tek elle idare etmesi gerekecekti! Düğün hazırlıkları, Sam'in geçici asistanlığı vazifesi ve başına bizzat açtığı türlü belalar yüzünden işler iyice karışacaktı.

25.9.14

Kitap tanıtımı-Cassandra Clare-Küller şehri-Ölümcül oyuncaklar 2



Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak kadar heyecan! Ölümcül Oyuncaklar can yakmaya devam ediyor!

Komada bir anne ve dünyayı yok etmeye kararlı bir baba.. Clary Fray, kurtadamlar, şeytanlar ve gizemli Gölgeavcılarıyla dolu, ürkütücü New York yer altı dünyasına doğru sürükleniyor. Geçmişiyle ilgili öğrendikleri yalnızca başlangıç. Şimdiyse dünyanın kaderi Clary'nin ellerinde. Yeni keşfettiği güçlerini ustaca kullanmayı ve asla kendisinin olmayacak bir erkeğe karşı hislerini dizginlemeyi başarabilecek mi?






20.9.14

Yeni oyun/uygulama eleştirisi-Pottermore-Harry Potter fanları için harika bir oyun

Herhalde blogger cemiyetinde Harry Potter'la kalkıp Harry Potter'la yatan bir tek ben değilim.Başka blogger'lar da Hp fanı.Bu oyun eleştirisini  de Harry Potter fanları için hazırladım,bizzat J.K.Rowling tarafından yapılmış bir Hp oyunu.Bu oyunu oynaması rahat,eğlenceli de.Bir ara insan gerçekten de kendisini Hogwarts'ta hissedebiliyor.Kitabın kendisinden alınmış bölümler(ki bunlar da büyük emekle yapılıyorlar),benzersiz büyü duelloları,kurbağa kartları ve Diagon yolunun birebir benzeri Pottermore da fanları bekliyor. :)

18.9.14

Kitap tanıtımı - Jamie McGuire - Cennet








 
Işığın olduğu yerde, karanlık da vardır.

Aşk, her şeye rağmen kazanacak mı?

Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç şeyler yaşamış, bilinmeyenleri öğrenmişti. Şimdiyse kazanamayacağını bildiği bir savaşın içindeydi.

Nina Grey, hayatının aşkı Jared Ryel'la evlenmiş, onun çocuğunu taşıyordu. Ve ne pahasına olursa olsun, hayatta kalabilmek için bu çocuğu doğurması ve Jared'la birlikte karşılarına aldıkları Cehennem'le savaşması gerekiyordu. Acaba Nina ve Jared, Cehennem'dekileri mağlup ederek bu savaştan sağ çıkabilecekler mi?

Cennet, Tatlı Bela'nın yazarı Jamie McGuire'ın diğer bestseller serisi olan Providence Üçlemesi'nin son perdesi!

13.9.14

Şimşek kız kim?





Uzun zaman önce açtım ve gördüğünüz üzere hala kullandığım bloğun ismi Şimşek Kız.Peki hiç merak ettiniz mi Şimşek Kız kim?



10.9.14

Kitap tanıtımı-Nagehan Karaman-Bir tutam aşk


Gelme artık hiç kurusu! Yollarının bittiği yer, benim çoktan defolup gittiğim yer çünkü… Evet, evet en iyisi bu ve … ben çok daha iyilerine layığım. Hı hı aklın bende kalır ve muhakkak, kendime çok iyi bakarım; yoo üzülecek falan değilim, ah tabii ki biliyorum kim böyle olsun ister ki? Oldu o zaman, hadi severek ayrıldık diyelim, öyle olsun. Çok öpüyorum geçmişimizin en can alıcı yerlerinden.










9.9.14

Okudum bitti-Tess Gerritsen-Sona Kalan



Herkesin yarası vardır, ama bazılarınınki daha belirgindir…

Bambaşka hayatlara ait Claire, Will ve Teddy adında üç masum çocuğun yolları bir anda, hiç beklenmedik bir trajediyle kesişir. Önce aileleri, ardından koruyucu aileleri katledilen bu çocuklar için artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Peki, onları bir araya getiren bu sarsıcı olaylar bir rastlantı mı yoksa birbirleriyle bağlantılı gerçeklerin önemli bir halkası mıdır?

Jane Rizzoli ile Maura Isles, katledilen ailelerle ilgili araştırmalarını derinleştirdikçe uzayan sır perdesini aralayabilecek, bu çocukları bekleyen korkunç kaderi değiştirebilecekler midir?

Gerritsen her zamanki gibi mükemmel karakterler ve gizemli kurgular yaratmadaki ustalığını konuşturmuş.

-The Washington Post-

"Rizzoli'nin, günümüzde yazılmış en iyi dedektif karakterlerinden biri olduğu bir kez daha anlaşılıyor."

-Fresh Fiction-

"Sona Kalan'ı okumanızı yalnızca tavsiye etmiyorum, bana kalırsa kesinlikle okumak zorundasınız."

-Lee Child-

"Gerritsen asla kendini tekrar etmiyor ve hikâyelerine yeni rotalar çizmekten de çekinmiyor."

-Publishers Weekly-

"Gerritsen'in günümüz polisiye-gerilim romanlarının öncülerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

-Providence Journal-

Yeter-Kadınların gücünü anlatan bir efsane


Garsonluk yaparak hayatını kazanan Slim (Jennifer Lopez), varlıklı inşaat mühendisi Mitch ile evlendikten sonra görünüşte ideal bir hayata sahip olur. Güzel bir evi, kendisini seven bir kocası ve 5 yaşında harika bir kızı vardır. Kocasının sandığı gibi mükemmel olmadığını farkettiğinde tüm hayalleri yıkılır. Kocasının kendisine kötü davranması Slim’i kaçmaya zorlar. Ancak bu davranışı kocasını ve ölümcül dalkavuğunu daha da kızdırır. Slim’in kendisine ve kızına yeni bir hayat kurmak için tüm çabalarına rağmen Mitch onları tekrar bulur ve güç kullamaya devam eder. Sonunda Slim kızını güvenli bir ortama emanet ederek bedenen ve ruhen güçlenmeye karar verir. Mitch’e kendisine yeterince kötü davrandığını gösterecektir.

8.9.14

Tarif kitabından-Bir Gürcistan klasiği-Diyet yapanlar uzak dursun


 İşte Şimşek kız'dan Gürcistan yemeği olmasına rağmen biz de de kış klasiği haline gelmiş bir et yemeği olan Gürcü Hıngeli.Türkiye'de de,Azerbaycan'da da bir çok yerde yapılan bir yemek.Ben de size bu yemeğin  tarifini anlatayım,bu lezzetli et yemeğini Tarif kitabı'nın mucizelerine ekleyeyim dedim.İyi demiş miyim? :)

7.9.14

Okuduk bitti-J.L.Armentrout-Obsidyen (Lux #1)



Her şeye yeniden başlamak çok berbat.

Annemle birlikte Batı Virginia'ya taşındığımızda, kendimi sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.

O, ağzını açtı.

Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni kurtardı.

Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.

Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemon'ın bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.

Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar Daemon'ın yanından ayrılmamaktı.

"Obsidiyen'e bayıldım. Romanı bir gecede bitirmeye, kendinizi Daemon'a kaptırmaya ve serinin ikinci kitabı için sabırsızca beklemeye hazır olun."
Deborah Cooke, The Dragon Diaries

"Daemon ve Katy, ateşle barut gibi. Her bölüm nefesinizi kesecek ve dahası için yalvaracaksınız."
Jus Accardo, Touch

"Armentrout'un yeni serisinin ilk kitabı başından sonuna hiç
azalmayan bir heyecanla akıp gidiyor."
RT Book Reviews 

6.9.14

Polisiye tutkum-Bayan Mallard'ın maceraları

 Şimşek kız'ın güncesi'ni okuyanlar benim polisiyeye,gizeme,gerilime olan merakımı bilirler.Önüme bir polisiye kitabı çıksa,yalayıp yutarım.Yanlış anlamayın,polisiyeyi fantastik türden daha fazla sevdiğim yok,ama tanrı biliyor ya,polisiye filmlere,dizilere,kitaplara ve çizgi filmlerine balıklama dalıyorum. :)

Kitap tanıtımı-Holly Bourne-Sen benim diğer yarımsın



Dünyada birbiri için yaratılmış kaç insan vardır?

Ruh ikizleri; yalnızca onlar bu büyüyü taşır. Toprağa düşen yıldırım kadar nadir gelirler dünyaya. Ama bir araya gelip âşık olduklarında... İşte o zaman, toprak ikiye bölünür. Gökyüzü deryaya, derya ateşe hücum eder. Kargaşa yağar evrenin her bir köşesine, sel olur...

Zarlar atılır, yıldızlar kesişir; ardından Poppy ve Noah düşürür toprağa o ilk kıvılcımı. Fakat o şey, iki büyülü ruhun karşısında durmaktadır, sanki görünmez bir duvar gibi. Felaket, kıyamet, ölüm; engelleyebilir mi kucaklaşmasını alacakaranlıkla gecenin?

"Gerçek aşkın karşısında kim durabilir?"

"Korkusuz, taze, ateş kadar sıcak bir roman: Sen Benim Diğer Yarımsın. Kesinlikle soluksuz okuyacaksınız."
-Amazon-

"Herkes hayatında bir defa da olsa ruhunun derinliklerinde gerçek aşkı tatmıştır. İşte bu kitap size o tadı tekrar hatırlatacak."
-Usbourne Yayın Grubu-

"Evreni kaosa sürükleyen sıradan âşıkların, sıra dışı aşk hikâyesi. Bu roman kalbinizi ateşe verecek. Tıpkı benimkini verdiği gibi."
-C. J. Skuse-

"Romeo ve Juliet'i bir kenarda tutun ve Poppy ve Noah'la tanışın."
-The Lancashire Evening Post-

4.9.14

Kitap tanıtımı-Nilgün Durdan-Senden sonra


"Çünkü bir kadın iyi bilirdi yarası olan erkeği. Uzaktan bile görse tanırdı, bulurdu. Galiba kadınlar, yaralı erkekleri seçerdi hayatlarına ve bir erkeğin hayatındaki yara bandı olmayı tercih ederlerdi. Belki de kadınlardaki bu duygu, bu ilaç olma çabası, ezbere bildikleri pansuman davranışlar, içlerindeki anneliktendi. Her yerlerinden fışkıran şefkatten… Çünkü kadınlar daha çok küçükken başlardı yara sarmaya, oyuncak dünyalarında bile herkesi mutlu etmek zorundaydı, değil ki bu dünyada...

Yarası olan bir erkeği mutlu etmek için her şeyi yapabilirdi bir kadın. İyileştirmeyi severdi. Belki de o yüzden kendi elleriyle iyileştirdiği adamı, yine bir başkasının hayatına iten de aynı kadın olabilirdi. Ne var ki yarası olan erkeklerin ihtiyacı kadar, kadınların da yaralı erkeklere ihtiyaçları vardı... Yeryüzünde bilinmeyen başka bir dengeydi bu..."

3.9.14

Kitap tanıtımı-Kiersten White-Paranormal



Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve
yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici
dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri
görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama...
Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal
yaratıkların yok oluşunu haber veren
korkutucu bir kehanetin tam ortasında
yer alıyor.


2.9.14

Kitap tanıtımı-L.A.Weatherly-Melek



Willow diğer kızlardan farklı olduğunu biliyor ve bunun tek sebebi araba tamir etmekten hoşlanması değil.

Willow'un bir yeteneği var.

Tek bir dokunuşla insanların geleceklerini görebiliyor, rüyalarına girebiliyor ve umutlarını, pişmanlıklarını bir kitap gibi okuyabiliyor. Bu gücü nereden aldığını ise kimse bilmiyor.

Alex hariç.

Gizemli, doğaüstü bir çekiciliğe sahip olan Alex, Willow'un sırrını biliyor ve onu durdurmak için yola çıkıyor. Willow'un içindeki karanlık güçler, onu tehlikeli ve karşı konulmaz kılıyor.

Alex şimdi can düşmanına âşık olmak üzere...

Okuduğum bloglar