24.12.17

The Hoopers - Makoto Ayrılıyor,Vampire Kiss


İlgili resim

Selam dünya ben Menolly!

Ne yorucu bir hafta ama!Kendimi ödevlerden başka hiç bir şeye yetişemiyormuş gibi hissediyorum.Yazacağım bir sürü yazı var ve not ettiğim bir kaç film yolumu gözlüyor.Gözüme kestirdiğim gruplardan bahsetmiyorum bile.Hala araştırma yapamadım.


Bu arada da 2017 tüm hızıyla bitiyordu...Buraya yıl sonunda yorulan bir Menolly çizelim.
Bir 2017 İnceleme yazısı yazacağım,tatil verilir verilmez.2017'nin fazla hızlı bir şekilde geçip gittiğini düşünüyorum.

Hadi yazının konusuna geçelim.

Bir süredir takip etmekten epey uzak olduğum The Hoopers'dan bahsedeceğim.
-grup hakkında bilgisi olmayanları sessizce aşağıdaki linke alalım.
The Hoopers etiketi (grup hakkındaki tüm yazılarım)


İlgili resim

Son haberleri takip etmemem sonucu bir çok yeniliği kaçırmışım.The Hoopers Fransa'ya kadar gitmişti en son.Japan Expo için.Universal Japan'ı onları gönderdiği için de canı gönülden kutluyorum çünkü çok hakediyorlar.
The Hoopers,son zamanlarda çok dinlemesem de ilklerimden ve çok sevdiklerimden,bir Fudanjuku olmasalar da dansou anlayışları güzel.


the hoopers makoto ile ilgili görsel sonucu

Ve yakın zamanda yaptıkları canlı yayında üyelerden Makoto ayrılacağını duyurmuş.
Şaşırdım mı,hayır.Alıştım ben bu ayrılmalara.

Bir jpop grubu klasiği olarak neredeyse her grupta mezuniyet olayını görüyorum.Elbette olmayanlar da var ama çoğu mezuniyet saçmalığı ile grubun ömrünü uzatıyor.
Elbette,grubun evrilmesi ve gelişmesi için iyi bir durum,fakat fanlar için hiç iyi değil.Özellikle de grubu kilometrelerce uzaktan takip eden uluslarası fanlar için hiç iyi değil.


the hoopers makoto ile ilgili görsel sonucu

Ve Hoopers üyelerinden Makoto,grubun lideri,grubun annesi ayrılmaya karar vermiş.
Bu dediğimi Fudanjuku dinleyenler anlayacak sadece,biliyorum ama Makoto Hoopers'ın Momotaro'su,bir tek gözlüğü eksik gibi bir şey.O tür bir üyeydi.Lider diyince anlıyorsunuz zaten.
Makoto ocakta çıkacak yeni şarkılarından(ondan da bahsedeceğim) ve ocak konser turundan sonra ayrılacağını duyurmuş.
Bu da grubun ikinci mezuniyeti oluyor.Konser de muhtemelen ocak sonu ya da şubat başı falan olur.

Makoto'nun sebebine gelecek olursak,Makoto'nun öğretmen olma hayali vardı(hala var) ve kendisi bu çocukluk hayalini gerçekleştirmek için okumaya devam etmeye karar vermiş.Bu nedenle de grubu bırakmaya ve öğrenim hayatına dönmeye karar vermiş.

Peki,ben ne düşünüyorum?

Bu konuda karmakarışığım.Jpop'un en nefret ettiğim yönü olan bu mezuniyet olayı her zaman kafamı karıştıran ve gıcık olduğum bir konu oldu.Hala da öyle.
Makoto başarılı bir üyeydi ve kendisini seviyordum.Bu yüzden lideri özleyeceğim,fakat nedeninin diğer bir çok kişiden daha normal ve kabuledilebilir olduğu da bir gerçek.
Ama yine de özleyeceğim.Ne diyebiliriz ki,yolu açık olsun.

Ve bahsetmek istediğim diğer konu;Hoopers'ın yeni şarkısı Vampire Kiss.

the hoopers 4 roses ile ilgili görsel sonucu
bunlar nasıl foto ya...

24 ocakta piyasaya çıkacak olan yeni şarkının şu an uçuk ve fantastik fotoları ve kısa versiyon klibi elimizde.
Gördüğünüz bu yeni fotoğraflar,bence Hoopers'ın her zamanki uçuk konseptinde ve ben bu konseptlere bayılıyorum. :D
Vampire Kiss adından da belli olduğu gibi,vampir konulu bir tekli olacak.(ne mantıklı bir cümle,vampir konulu ...)


İlgili resim

Shirotsumekusa'da samuraylar,Shamrock'da öğrenciler,şimdi de vampirler demek?Güzel fikir Hoopers :D Benim en sevdiğim samuraylardı ama o başka :)
Fotoğraflardan başka dediğim gibi elimizde aynı zamanda bir klip de var.Klip de ne klip.Bir kız var gelinlikli,atmosfer uçmuş...Şarkı güzel,bir de üstüne böyle bir klip olunca yeme de yanında yat.
-şu anda da  Mr.Music dinliyorum ah ağlayacağım...

Şarkı hakkında ne diyeceğimi pek bilemediğimi söylemem gerekiyor.Şimdiden bir kaç kez dinlesem de hala alışamadım,bilemiyorum.Güzel bir şarkı aslında,vokaller de güzel,nakaratı özellikle zevkli ama bir türlü alışamadım şarkıya.
Nasıl desem,şarkıyı dinlesem de aklımda yorum yapacak bir şey kalmıyor şarkı hakkında.Belki de daha çok dinlemem gerek.
Ama şunu söyleyebilirim ki klip iddialıydı.Biraz da Jonetsu wa Kareha no Youni klibine benziyor,ama kesinlikle daha fantastik bence.İzleyenler varsa biliyordur,o klip en güzel kliplerinden biri olabilir Hoopers'ın.(tabii sonradan Shirotsumekusa ve Shamrock çıktı,algılarımızı yok etti :D)
Klip çok yakışmış,üyelerin makyajları olsun,klip için seçilmiş mekan olsun,Hoopers kalitesini gösteriyordu.Klibi izlerken azıcık ağızım açık kalmış olabilir.
Ama o konsepte Yuhi çok yakışırdı açıkçası,keşke o da olsaydı. :(
Yine de oshi'm,en sevdiğim üye Haruki göz doldurdu,gözlerimden kalpler çıkarttı :)


Dinlerken en çok sözleri merak ettim.Çevirisi gelir gelmez bakmayı düşünüyorum.Konsepte yakışır sözlere benziyor çünkü,bol diologlu.


the hoopers 4 roses ile ilgili görsel sonucu

Bir de 4 Roses diye ayrı bir grup çıkıyormuş;Haruki,Mirai,Sena ve Noa'nın içinde olduğu.Onların da ilk şarkısı Vampire Kiss içinde gelecekmiş.Bunu ilk öğrendiğimde aşırı şaşırdım,ama bence W Prince gibi,bu da güzel bir karar.Ben özellikle Noa'yı daha fazla göreceğim diye seviniyorum,açıkçası hala alışma sorunları yaşıyorum ona.
4 Roses'ın da fotosu bu gördüğünüz,enfes bir şey.Merakla bekliyorum.


the hoopers makoto ile ilgili görsel sonucu

Ne diyebilirim ki.Hoopers fandomunda olmaya,Hoopers dinlemeye alıştım,onları Love Hunter zamanlarından beri takip ediyorum,ve şimdiye kadar çok iyi şekilde ilerlediler,hatta dansou'u tanıtan gruplardan biri haline geldiler.Çok da seviliyorlar ve bence daha da sevilecekler çünkü kaliteli şarkılar yapıyorlar.
Itoshi Koishi Kimi Koishi'den,yani çıkışlarından beri gerçekten çok yol katettiler,ilk defa Itoshi Koishi Kimi Koishi dinleyerek onları sevmiştim ve hala da her şarkılarını aynı heyecanla dinliyorum.Shamrock en iyi parçalarıydı ve eminim Vampire Kiss de başarılı olacak.

Gözüm hala bir Yuhi,sarışın bir Mizuki aramıyor değil.Az önce de gidip Shirotsumekusa izledim daha bir Yuhi özlemi çekiyorum :D Neyse,Haruki ile yerini doldurmaya çalışıyorum.

Bu kadardı.Vampire Kiss için linki buraya bırakıyorum.Gidip dinleyin,yorum yapmayı unutmayın.
Kendimi Makoto'nun ayrılışına hazırlamam gerek...

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
The Hoopers - Vampire Kiss m/v kısa versiyon
4 Roses lyric video short ver.
Logo Design by FlamingText.com

11 yorum:

  1. Bir dakika benim beynim yandı , şimdi bu yeni grup olan grubun alt grubu mu yoksa , yeni bir grup mu , yeni bir grupsa niye onların şarkılarında , cidden anlayamadım :D birde bu jpop da, niye böyle ayrılanlar oluyor , sonra da yerine yeni biri geliyor , beynim error verdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi,The Hoopers,yani 2014-2015 aralığında çıkış yapan grup yeni şarkı çıkarıyor,ayriyeten 4 roses diye bir grup da çıkış yapacak ki,bu grup Hoopers'ın dört üyesinin içinde olduğu bir alt grup.Ve 4 roses'ın yeni şarkısı,Hoopers'ın yeni teklisi içinde yer alıyor.
      Jpop'da üye ayrılması konusunu ben de mantık çerçivesinde anlayabilmiş değilim,dediğim gibi mezuniyet sistemi gibi bir şey.Sebepli ve sebepsiz olabiliyor bu ayrılmalar,ama yazıda da bahsettiğim gibi esas amaç grubun ömrünü uzatmak bence.
      Anlaya bildin mi,bazen ben de error veriyorum anlıyorum seni yani :D

      Sil
  2. derslerin çok kötü ama di miiiiii heheheeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne anlamda,not olarak mı?
      Not olarak sınıfın en iyisiyim diyebilirim,bir çok dersi de seviyorum,ama yormuyor değil tabii :)
      Notlarımı büyük bir uğraşla en iyide tutmak için direniyorum :D

      Sil
  3. ya biliypm zaten yaaaa şaka yaptım ki çok kötü dedim işteeee :)

    YanıtlaSil
  4. Sizden bir şey sorusum dünen cixan mahni YouTubede yoxdu Tweet Erde hisse hisse qoyulub vampir Kiss özde oxuduguma göre 25 yeni bu gün yayınlanacağı deyilirdi yoxdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belə ki, jpop kliplərinin internetə düşməsi biraz vaxt alır.Verilən tarixlər isə Yaponiyada mahnının satışa çıxarılacağı vaxta aiddir.
      Klibin internetə düşməyi üçün bir balaca gözləmək lazımdır,bu bəzən bir neçə gün,bəzən də bir neçə həftə çəkəbilər ama əmin olun yaxında internetə yüklənəcək.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Azərbaycanda da qulaq asanları tapmaq məni sevindirir.Xoş gəlmisiniz :)

      Sil
  6. Aysel ilk önce sağol bir an önce cixsaydi mahni vampir Kiss yeni Cox istiyorum o qrupu Cox seviyorum mahnida en çok sevdiğim yeri ise Princess Princess deyilir ee o hisse birde axiri qisa hissesi var ee o hissediii😁😀😍😘

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar