9.12.17

Fudanjuku - All Time Best,Mou Kimi İgai,AraMaku Albüm İnceleme



Selam dünya ben Menolly!

En sevdiğim jpop grubu olan Fudanjuku'nun son şarkılarından bahsetmek için buradayım.
Ah,Fudanjuku,Fudanjuku,Fudanjuku...


Bu blogu okuyanlardan bilmeyen yoktur herhalde,bu müzik grubunu ne kadar sevdiğimi.İlerde geriye doğru,ergen yaşlarıma baktığımda gençliğimde çok yeri olduğunu göreceğim bir grup Fudanjuku.
Peki,neden seviyorum?
Bir çok neden sayabilirim.Öncelikle şarkılarını bir birine benzetmeniz pek mümkün değil,her geri dönüşlerinde yeni bir müzikle dönüyorlar ve benzer müzik yok.Her şarkılarının kendi ruhu var gibi.
Şarkı sözleri çok güzel oluyor,prodüktörleri Bay Naoki Hanawa sağolsun :D (bir de geçen yıl çalışmaya başladıkları Elements Garden söz yazarları var.)
Tarzlarını çok beğeniyorum.
Samimiler,üyKeler bir kaç yıldan bir değişse de,samimiyet değişmez.Aradığınız coşkuyu hep bulabilirsiniz.Çıkışlarından 10 yıl geçti,üyeler tamamen değişse de,o atmosfer değişmedi.
Ve daha saymak için bir sürü neden bulabilirim.

Size sevgimden yeterince bahsettikten sonra,son çıkan şarkılardan bahsetmeye başlayabilirim.
Temmuzdaki W Prince çıkışından beri onlar hakkında pek bir yazı yazmadım.Aslında yazdan beri doğru düzgün yeni şarkıları bulamıyordum.
Temmuzda W Prince(üyelerden Kouki ve Kensui) duo grup şeklinde çıkış yaptı ve Mou Kimi İgai teklisini çıkardı.Ardından,eylül ayında 10. yıl dönümü kutladık.Ayrıca 10th Anniversary turu hala devam etmekte evet :)
Ve kasım ayında,adı pek uzun olan bir tekli çıktı.Yeni üyeler Masaki ve Sora'nın ilk şarkısı oluyor bu şarkı.Adı bir hayli uzun...
 Aratanaru Makuake no Tame no Makuake ni yoru Kyōshikyoku ~ Kimi ga İreba Oretachi mo Egao Mugendai adlı kasım teklisini bu ayın başlarında internette bulmayı başardım.
Ve sonunda üç albümü de birleştirerek incelemesini yapıyorum!

W Prince - Mou Kimi İgai

W Prince ile ilgili görsel sonucu


Kouki ve Kensui'ye ayrı çıkış yapmak Fudanjuku çıkışından beri verilmiş en iyi kararlardan biri olabilir...
Fanlar olarak ikisi zaten yakıştırıyorduk(shipliyorduk),W Prince olarak çıkış yaptıklarında ise daha bir şevkle shipliyoruz :D
Dinleyenler bilir,grupta sesleri en güzel uyanlar bu ikisi olabilir.Kouki'nin ipek gibi sesi,artı,Kensui'nin farklı ve dolgun sesi.Yeme de yanında yat yani.
W Prince'in 2017 temmuzunda(5 temmuzdu galiba) çıkardıkları Mou Kimi İgai(Senden Başka Kimse) adlı tekli,aynı zamanda kendilerinin çıkış şarkısı.
Ve,2017'de çıkmış en harike yapımlardan.
İki şarkıdan oluşuyor,Mou Kimi İgai ve Typhoon Lovers.
Mou Kimi İgai'i yayınlandığı zamanda dinleyip,bloga da yorumunu yazmıştım.Ama yine de bahsetmek istiyorum.
Yumuşak,tatlı bir ballad şarkısı olan Mou Kimi İgai,çıkış şarkısı.Kouki'nin ve Kensui'nin seslerinin harika uyumuyla ve sözlerin güzelliği ile,yazın ikinci yarısında sürekli dinlediğim şarkıydı.Evde 'tada aishiteru aishiteru' diye geziyordum.Mou Kimi İgai,duygulu anlarda da dinlenebilecek güzel bir şarkı,çünkü hem yormuyor,hem de vokalleri güzel ve taze.


W Prince ile ilgili görsel sonucu

Çıkış teklisinin ikinci şarkısı Typhoon Lovers(Tayfun severler,Tayfun aşıkları).
Bu şarkıyı sonradan dinledim,tekliyi indirmeyi başardığımda.
Ve söylemeliyim ki harika bir şarkı!


W Prince ile ilgili görsel sonucu

Bağımlılık yapıyor.Ödevlerimi yaparken,sabah uyandığımda,gece otururken,sürekli dinleyesim geliyor.Tonu güzel,melodisi güzel,sözleri akıcı.Tek kelimeyle dinlenmesi gereken sürükleyici bir şarkı.
Ve bir nakaratı var ki, mırıldanma,çılgınca söyleme hissi uyandırıyor...Şu an dinliyorum ve yerimde duramıyorum :D
Mou Kimi İgai ve Typhoon Lovers,ikisi de çok güzel şarkılar olsa da,ben Typhoon Lovers'ı da daha çok sevdiğimi itiraf etmeliyim :D
W Prince,dediğim gibi tüm fanlar gibi beni de sevindiren bir karar oldu.Umarım uzun uzun birlikte müzik yaparlar ve başarılı olurlar,çünkü bayıldım :)
Dinlemek ve indirmek için (üye olmayı unutmayın)

Fudanjuku - All Time Best '10th anniversary special'



Herkesin sabırsızlıkla beklediği ve büyük beklentiler bağladığı 10. yıl,inanılmaz bir şekilde ve hızla geçip gitti.
24 eylülde ilk önce LaQua'da bir özel konser,ardından daha büyük bir konser,27 eylülde ise All Time Best adlı 10. yıl özel albümü çıktı.
LaQua'daki konser çok güzeldi.AraMaku'u ilk defa konserde izlemiştim.


All Time Best albümü ilk şarkıdan son şarkıya kadar tüm teklilerdeki ana şarkıları içeriyor.Ve ilave olarak Kibou No Yuhi Ga Moeteiru(Hanawa'nın Kojiro ve Uramasa için yazdığı şarkı) ve Chijou no Buki'nin yeni versiyonu Mujou no Buki de var.
Beni esas heyecanlandıran Mujou no Buki idi.
Chijo no Buki,Fudanjuku'nun ilk şarkılarından olan,ve neredeyse bütün fanların en sevdiklerinden(benim de) olan şarkı.Şarkı,Fudanjuku üyelerinin özelliklerine ve karakterlerine göre yedi silahından bahsediyor.En eski versiyonda yedi silah vardı,eski yedi üye için.Fakat,sonradan üyelerin sürekli değişmesi ile,neredeyse 3-4 yıldır bu şarkının yeni versiyonu gelmiyordu.
Ve sonunda çoklu isteklerimiz sayesinde geldi!

Fakat,şöyle bir şey var.
Yeni üyeler geldiği için,Fudanjuku'da çok önceden yapıldığı gibi yeni üyelere yeni silahlar ve şarkı sözleri verilmeliydi.Fakat,üyeler seleflerinin silahlarını ve şarkıda onların sözlerini almışlar.
Açıkçası hoşuma gitmedi.Hanawa'nın onlara yeni sözler yazabileceğini ve yeni silahlar bulabileceğini düşünmüştüm.
Şarkı hala güzel çünkü eski sözlere yeni üyeler farklı bir hava katmış.Ama düşündüğüm gibi değildi.
Dinleyeceğim,ama bu eksik kalacak :/
Sözlere ve eski silahlara göre,Kouki ve Kensui kendi silahlarını,yani Kijuu Kyarion ve SuiKenLover'ı ve kendi bölümlerini,Light selefi Renji'nin şarkıdaki bölümünü ve silahi Toraidento'yu,Leo selefi Yousuke'nin şarkıdaki bölümlerini ve silahı Kenkonshitou'yu,Masaki Kojiro'nun bölümlerini ve silahı Koburato'yu,Sora selefi Kyohei'nin bölümlerini ve silahı Enkyourin'i almış.
Şarkının orjinal versiyonunda olan Renji bölümü,Renji'nin sesine uyum sağlıyor ve sert bir şekilde söyleniyor.(Renji'nin karakteri öyle çünkü).Fakat,Light,şu anda grubun işığı ve en tatlı üyesi,dolayısıyla o bölüm bence Light'a hiç uymamış...Uymadığı ve tatlı seslendiği hemen belli oluyor.


Leo'a Yousuke'nin bölümünün verilmesine biraz sinir oldum.Yousuke,benim için en özel üyelerden biri.Kendisi Fudanjuku'nun ilk lideri ve kuruluşta en çok yardımı olan üyelerden.Leo,her ne kadar başarılı olsa da ve Yousuke'nin bölümünü kendine has şekilde söylemiş olsa da,yine de tam olarak onu yansıtmıyor gibiydi.Şarkının o bölümleri adillikten bahsediyor ve Yousuke bu bölümleri söylerken farklıydı.En azından sözler değişmeliydi.
Masaki ve Sora da bölümleri güzel söylemiş,ama dediğim gibi sözlerin onlarla alakası yok.
Hanawa üşenmiş bence :D
Dediğim gibi,genel olarak dinleyeceğim ama,bu konuda hafif bir hayal kırıklığım var :/
(not: eğer isterseniz Chijo no Buki'den bahseden ayrı bir yazı yazıp şarkıyı daha detaylı açıklayabilirim)
Dinlemek ve indirmek için (üye olmayı unutmayın)

Fudanjuku - AraMaku


Evet,kasım teklimize sonunda geldik.
Tekli Ame İro Cocoa'nin ikinci sezonu için tema şarkısı olan AraMaku'dan,2017 yazına damga vuran The Hoopers&Fudanjuku turu İkemen Paradise'ın tema şarkısı Kira To Love'dan ve sözlerini Hanawa'nın yazdığı Shiawase Tonbo'dan oluşuyor.


AraMaku'dan kısa klibi çıktığında da bahsetmiştim,şarkı deli dolu,bir sürü farklı bölümden oluşan bir şarkı.Genel olarak eğlenceli ve sevdim fakat,sözlerini merak ediyorum.Merakla çeviriyi bekliyorum.
AraMaku'nun geçişleri,rap bölümleri çok güzeldi.Ayrıca,tematik de bir şarkı.Sözleri Elements Garden'ın.(belli zaten)Oricon'da 5. sıraya kadar yükselmişti :)
Kira To Love,zaten İkemen Paradise turu zamanlarında favori şarkımdı.Hala da öyle.The Hoopers ile birlikte yaptıkları ve söyledikleri bir şarkı.Sözleri de çok güzel,kendisi de çok güzel.Hala bol bol dinliyorum.
Hadi aşkla parıldayalım :D


Ve Shiawase Tonbo.
Sözleri emekdar Jaji Hanawa'nın,müthiş prodüktörümüzün olan Shiawase Tonbo,kesinlikle favorim.
AraMaku'a göre biraz daha yavaş olan bu şarkı,duygu dolu.Dinlerken rahatlatan bir şarkı.Sözlerinin Hanawa'nın olduğu daha ilk dizelerden anlaşılıyor bence.
Ben AraMaku'dan çok Shiawase Tonbo'u sevdim açıkçası.Çünkü Hanawa :D
Elements Garden da çok iyi yazıyor,fakat kimse Naoki Hanawa gibi yapamaz.
Genel olarak,tekli harika.Kış boyunca dinleyeceğim.Kar yağarken,yılbaşında evde kanapede oturup Shiawase Tonbo dinlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum.
Dinlemek ve indirmek için


Bu kadardı.Şimdiye kadarki tüm yeni şarkıları yorumladım.Evet,az ve ben Fudanjuku'dan daha fazlası ve daha da iyisi,kocaman yeni bir albüm bekliyorum şu an.
AraMaku'nun promosyon konserleri devam etmekte.Bir tanesini izledim,bir süredir Fudanjuku konseri(şöyle uzun olanından) izlemediğimden çok iyi geldi.Konserlerdeki o harika hissi ne kadar sevdiğimi yeniden farkettim.

Siz de dinleyin,eminim beğenecekleriniz çıkacaktır.
Okuduğunuz için teşekkürler.

Başka yazılarda görüşmek üzere!
Jaa ne minna! ^_^
Logo Design by FlamingText.com

6 yorum:

  1. başka sevdiklerin de vardı di mii. bts exo got7 gibi dı maaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Exo ve Got7 çok değil ama en çok BTS,Fudanjuku ve jpop/jrock :)

      Sil
  2. Dinledigim bir müziktürüdegil buyük oglum daha merakli 😊

    YanıtlaSil
  3. Oğlumun sevebileceği bir tür olabilir ama bana hitap etmiyor canım :)

    YanıtlaSil

Okuduğum bloglar