8.11.14

Okudum bitti-Rachel Hawkins-Sihir bağı(hex hall #3)



Yeni yeni alışmaya başladığı olağanüstü iblis güçlerine veda eden Sophie Mercer artık savunmasız ve yalnızdır. Üstüne üstlük Prodigium avcısı, can düşmanı Brannick'lerin eline düşmüştür. Ya da en azından o öyle zanneder, ta ki kendisiyle ilgili yepyeni ve çok şaşırtıcı bir gerçeği keşfedene dek. Büyük bir savaşın yaklaşmakta olduğunun farkında olan Brannick'ler bir tek Sophie'nin dünyayı kurtaracak güce sahip olduğuna inanmaktadırlar. Ama Sophie sihirli güçleri olmadan kendine o kadar da güvenmez. Ne de olsa cehennemin dibine gidip iblislerle yüzleşmek o kadar kolay bir iş değildir. Acaba Sophie çok geç olmadan güçlerine yeniden kavuşup dünyayı bekleyen korkunç sonu engelleyebilecek midir?





Bir seriyi daha bitirmiş bulunuyorum,beni tebrik ede bilirsiniz. :)

Her kitapta olduğu gibi,bu kitapta da söylenecek bir kaç cümle var,elbette ki.Kitap tam olarak ele alırsak güzel,aslında tüm seri güzel.Serinin sadece 3 kitaptan ibaret olmasına üzülmüş bulunuyorum. :/

Öncelikle kitaplar sırasıyla:

Acemi cadı -  Rachel Hawkins (hex hall 1)

İblis Hançeri - Rachel Hawkins (hex hall 2)

Sihir Bağı - Rachel Hawkins (3)


Kitaba genel puanım 10 üzerinden 10.Çünkü seri çok hoşuma gitti.Bilmiyorum,belki kitap okumaya kısa süre önce başlamışımdır,belki tecrübesizimdir,belki benden daha iyileri seriye daha farklı yanaşacaklardır,ama benim puanım bu.Tabi,kitapla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım,ama puan ortada.Bence hemen başla. :)


Öncelikle söylemeliyim ki,büyücü,peri ve şekil değiştiren üçlemesi çok güzel olmuş.Araya kurt adam ve vampiri de sıkıştırınca,tadından yenmez.Hawkins de bize yeni bir dünya sunmuş,bakalım ne diyor.

Evet,konusu fantastik,o yüzden Harry Potter'a laf soktukları gibi buna da laf sokanlar varsa (örneğin. Harry Potter deli hastanesi Potter da deli gibi zırvalıkları ele alırsak o zaman Hex Hall da deli hastanesi ve Sophie de deli midir?) şimdiden uzaklaşsınlar,kitap insanların arasına çıkamayan,psikolojik sorunları olan ya da gerçekten zır-deli olan bir insanın hayattaki gelişiminden ya da onun gibi bir tür değil!O yüzden psikolojik gelişim kitapları ya da onun gibi türlere tapanlar buradan parmak uçlarında uzaklaşsınlar.

Eğer başka türleri sevenleri çıkardıysak,şimdi blogda kalanlarla kitabımızı ele ala biliriz.Serinin diğer kitapları Acemi Cadı ve İblis Hançeri kitaplarının kitap yorumlarını okumayanlar varsa lütfen bloğumdaki 'Rachel Hawkins' ya da 'kitap eleştirisi' etiketlerinden kitapların eleştirilerini bulsunlar ve okusunlar. :)

Kitap dediğim gibi fantastik bir dünyadan kurgulanıyor,serinin üçüncü ve son kitabında ise olaylar bir hayli karışık ve soluk soluğa devam ediyor.Bence kitaptaki en iyi nokta Hex Hall'a geri dönme ve ondan sonraki büyük karışıklık,gizem ve kitabı okurken yaşadığım diğer hislerdi.Benim gizemi ne kadar sevdiğimi bilirsinizdir,spoiler de vermem ama.

Kitabı okurken en çok yaşadığım hisler:mutluluk,sinir krizi,hüzün ve soluk soluğa bir heyecandı.Kitap baştan aşağı insanı kendisine bağlayan o nadir incilerden.Bence kaçırmayın,kaçırmayın,ve kaçırmayın!

Sophie'nin hayatını kurtaran Brannick ailesi ile başlaya biliriz.Bu anda benim aklıma bir şey takıldı,sormadan edemeyeceğim,şimdi bu kız Sophie Mercer mı,Sophie Atherton mu,yoksa Sophie Brannick mi?!Çok aklıma takıldı ya. :/ :)

Kitapta Archer ve Sophie'nin unutulmaz aşkını daha iyi görmüş olduk.Tabi onlar bir nevi Vampire Academy serisinin Dimitri ve Rose'una benzemişler.Bir göz ve bir iblis. :D

Kitabın isminin de alındığı yön;Sophie'yle Elodie ölürken gücünü ona verdiği için aralarında oluşan bağdı.Elodie istediği zaman ortaya çıkabiliyor ve Sophie'nin bedenine girebiliyordu;bu Sophie'yi kızdırıyordu tabi.İstediği zaman da çıkıyordu,resmen kitapta bir sahnede Sophie'ye kulak asmamış,onu idare etmişti.Ama Sophie'nin gücü içinde kilitlendiği için elbette ki, Elodie'nin sihrine ihtiyacı vardı. :)

Kitapta en çok hüzünlendiğim Cal'dı.Spoiler vermek istemiyorum,o yüzden de kitapta sadece Cal hakkında kötü şeyler olacağını söyleyeyim.Ama lütfen baştan mendillerinizi hazırlayın. :(

Kitabı indirmek için  tıklayın. :)

İyi okumalar! :)



Logo Design by FlamingText.com

5 yorum:

  1. Blog şablonunu değiştirmeyi düşündün mü, daha sade bir şey daha çok yakışacak eminim.

    YanıtlaSil
  2. Temayı değiştirdim,sence nasıl olmuş? :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel kapak ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de kapaklarını çok beğeniyorum. :)

      Sil

Okuduğum bloglar