12.2.14

Okuduk bitti:Percy Jackson ve Olimposlular-Son Olimposlu


Şanslarının çok az olduğunu bilmelerine rağmen,melezler bütün bir sene boyunca Titanlara karşı verecekleri savaş için hazırlık yaptılar.Kronos'un ordusu artık her zamankinden çok daha güçlü;ve gücü,safhına kattığı her tanrı ve melezle birlikte daha da büyüyor.


Olimpos'un Tanrıları her yeri yakıp yıkan Tayfun'la uğraşadursun,Kronos neredeyse savunmasız kalan Olimpos'a,New York'a yürüyor.Şimdi bütün iş Percy ve melez ordusuna kalmış durumda.(Arka kapak)
Son Olimposlu iyi bir kitap, ama her zamanki gibi benim en çok sevdiğim tek bir kitap var:Canavarlar denizi.Bu kitap gene diğerleri gibi çok güzel ve çok sürükleyici, ama her zamanki gibi de çok ölüm ve çok kayıp var.Bu yüzden de benim favorim daha az ölümler ve yeni arkadaşlar olan kitaplar.Bu yüzden bu kitap ne kadar güzel olursa lsun, gene de benim favorim değil.
Kitap Kronos ile Melez'lerin, Tayfun ile de Tanrılar'ın savaşından bahs ediyor.Tayfun'u uyandırmaları çok büyük yanlış oldu.Bundan sonra Tanrılar onunla savaşmak zorunda.
Bu kitapta Tayfun'u yenmeleri için ek bir şey gerekti:o da bütün Tanrılar'ın birleşmesi.Bu benim kitapta öğrendiğim bir şey:Birlik olmadan, herangi bir yardım olmadan bir şey başaramazsın.Bir iş yaparken, "bu işi ben tek başıma yaparım!" diye haraket edersen soonunda bütün işin kötü gider.Dolayısıyla bir arkadaşın yardımı her zaman iyidir.

Evet arkadaşlar, bu kitap hakkında söylemek istediklerim bundan fazla değil.Yani bir de Tanrılar'a sinir olduğum bir şey var:Büyük Tanrılar her zaman kendilerini büyük tutuyor, küçük Tanrılar'ı hiç önemsemiyorlar.Bu yüzden bir çok Melez Kronos'un ordusuna katılıyor.

Neyse ki, bu iş de önlendi.Ben bir şey demeyeceğim, kendiniz okuyun.Görüşürüz canişkular!Bol bol okuyun.Ha, bir de okumak isteyenler Canavar sayfam webcanavari.net'den  indirsinler.  :D

2 yorum:

Okuduğum bloglar